Schůzka Zemana s Babišem v Lánech se velmi protáhla. Premiér následně novinářům sdělil tyto novinky

08.02.2018 20:15

Premiér Andrej Babiš vystoupil po setkání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech před novináře. S ním dnes povečeřel a vzhledem k bohaté konverzaci se společně naplánovaný čas protáhl na dvě hodiny.

Schůzka Zemana s Babišem v Lánech se velmi protáhla. Premiér následně novinářům sdělil tyto novinky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér v demisi Andrej Babiš přichází na jednání vlády

„Měl jsem velice příjemnou večeři s panem prezidentem. Ten odpočívá, má se dobře, přibral dvě kila, je v pohodě. Víceméně jsme nastavili pravidla spolupráce, domluvili jsme se, že se budeme setkávat jednou měsíčně,“ sdělil Babiš úvodem.

Následně uvedl, že se Zemanem hovořili i o zahraniční politice, kde se oba shodují v tom, že je nutné se orientovat na lepší pozici v EU a NATO. „V EU můžeme sehrát podstatně důležitější roli než v minulosti,“ sdělil dále Babiš. 

„Pan prezident mě také neomezuje časově ve vyjednávání o druhém pokusu o sestavení vlády. Pan prezident netrvá na 101 podpisech,“ podotkl dále Babiš. „Mám volnou ruku, žádné personální požadavky pan prezident nemá,“ sdělil Babiš s tím, že nepředpokládá, že by měly být ve hře předčasné volby.

Závěrem zmínil i to, že pozval prezidenta Zemana i jeho ženu do Průhonic na večeři, a to dne 18. února. Jde o večer dne, kdy bude zvolen nový předseda ČSSD na mimořádném sjezdu v Hradci Králové. 

Andrej Babiš pak odpověděl i na jednu z novinářských otázek týkající se otázky referenda o členství ČR v EU, které chce prosadit Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Babiš se postavil rázně proti konkrétnímu hlasování o našem členství v Evropské unii. „No go,“ vystavil tomuto pomyslnou stopku Babiš.


Prezident Miloš Zeman povečeřel s premiérem Andrejem Babišem v Lánech. (Foto: Kancelář prezidenta republiky)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…