Senátor Valenta: Hlasoval bych pro vystoupení z EU. Pokud by se ale změnila, možná bych změnil názor

30.03.2018 20:50

Senátor a podnikatel Ivo Valenta, který již vlastní Parlamentní listy, se rozhoduje pro nákup dalších médií. Podle něj jsou Parlamentní listy stejně geniální projekt jako Facebook. Valenta to řekl v rozhovoru pro iHNed.cz, kde mimo jiné zmínil i to, že je pro odchod z Evropské unie.

Senátor Valenta: Hlasoval bych pro vystoupení z EU. Pokud by se ale změnila, možná bych změnil názor
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Spolumajitel Parlamentních listů a některých regionálních televizí v poslední době také majetkově vstoupil do Pravdy na Slovensku.

Co se týče médií, Valenta uvedl, že chce zaplnit český a slovenský mediální trh. Zvažuje ještě nákup nějaké další regionální televize. „Jsem hráč, který nechce utrácet miliardy, je lepší něco pomalinku a po menším vytvářet a potom za to utržit velké peníze,“ míní a dodává, že k médiím přistupuje jako k byznysu. Tištěnou Pravdu prý ani neviděl. .

„Parlamentky jsou geniální periodikum, protože jejich zakladatelé objevili díru na trhu a udělali něco ve smyslu Facebooku. Například si tam na jednom místě může kdokoliv publikovat své příspěvky, což jinde nemáte. V jiných médiích o vás někdo napíše něco, co nemusí být vůbec pravda, a vy nemáte šanci reagovat. Na Parlamentních listech můžete hned reagovat, což je vynikající,“ tvrdí Valenta a dodává, že server se snaží vyvolávat diskusi a aby žádná témata nezapadla. 

  • Původní text ZDE.

Jak však dodal, novináře serveru ani nezná. „Nikdy jsem tam v redakci nebyl. Nechávám to plně na nich. Pokud budou Parlamentní listy ekonomicky fungovat, budou dělat výsledky, tak budu spokojený. Pro mě je opravdu hlavní ekonomika. To znamená, že za dva tři roky se budu dívat kolem sebe a budu je chtít prodat,“ míní muž, jenž chce v nadcházejících volbách kandidovat do vedení města Zlín.

Co však Valenta nepředpokládá, je to, že by mohly být předčasné volby do Poslanecké sněmovny. „Andrej Babiš se domluví se socialisty a komunisty,“ řekl Valenta. Jeho samotného ani příliš práce ve Sněmovně neláká. „Senát mě víc naplňuje, je to mandát od lidí z regionu a hlavně je to práce pro lidi v regionu,“ tvrdí. 

V rozhovoru pak Valenta také uvedl, že by hlasoval pro vystoupení z Evropské unie. „Pokud by se ale Evropská unie změnila, možná bych změnil názor,“ dodal. V minoritě, kterou v současné době v EU máme, nemáme podle něj šanci nic prosadit. 

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…