Senzace kolem Navalného: Ruský zpravodajec mu prý omylem prozradil, že jej chtěl zavraždit, ale nepovedlo se to

21.12.2020 21:47

K pokusu o otravu ruského opozičního předáka Alexeje Navalného se přiznal agent ruské FSB. Přiznal se samotnému Navalnému, který mu sám zavolal a vydával se za zástupce generálního tajemníka ruské bezpečnostní rady Nikolaje Patruševa. Sdělil mu, že neměl přežít, ale vše se pokazilo, píší Seznam Zprávy.

Senzace kolem Navalného: Ruský zpravodajec mu prý omylem prozradil, že jej chtěl zavraždit, ale nepovedlo se to
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Alexej Navalnyj

Navalnyj zavolal svému údajnému vrahovi Konstantinu Kudrjavcevovi pár hodin před zveřejněním vyšetřování investigativních týmů serveru od Bellingcatu, CNN. Ten v domnění, že hovoří se zástupcem generálního tajemníka ruské bezpečnostní rady Nikolaje Patruševa, Navalnému prozradil podrobnosti o atentátu a detaily o operaci, při které se podle jeho slov „všechno pokazilo“.

Na otázku Navalného, proč došlo k selhání operace, odpověděl, že „situace se vyvinula v jejich neprospěch“.

 

 

Jako hlavní příčinu nezrealizování plánu zavraždit Navalného Kudrjavcev považuje rychlou a operativní práci pilotů a okamžitou pomoc mediků. Podle jeho názoru by Navalnyj nepřežil, kdyby lékaři po nouzovém přistání letadla neaplikovali protilátku atropin.

Podle Kudrjavceva byla operace dobře naplánovaná, překazila ji však shoda okolností. Během telefonátu zmiňuje také další účastníky cílené otravy, toxikologa Stanislava Makšakova, jenž podle zjištění Bellingcatu řídil celou operaci, a lékaře ve službách FSB Ivana Osipova a Alexeje Alexandrova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…