Skončí sKarta? Müllerová škody odhadovat nechce

02.05.2013 14:08

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová se snaží vyřešit složitou situaci kolem sKaret. Spolu s premiérem Petrem Nečasem odmítli spekulovat o tom, kolik by její případné zrušení stálo.

Skončí sKarta? Müllerová škody odhadovat nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

„Budeme spolupracovat i s Českou spořitelnou,“ uvedla Müllerová s tím, že v současné době nedokáže ani vyčíslit finanční dopady ukončení projektu. „Opomenout nelze klienty, ti s tím nemohou mít žádné komplikace,“ doplnila ministryně. Problém podle ní vzniká ve chvíli, že účty lidí by nebyly chráněny před exekucí.

„Chci, aby byl člověk na prvním místě. Aby sKarta nebyla jakýmkoli předmětem politických dohadů, ale aby byla zachována priorita, která povede k tomu, že se dávky musí dostat včas ke klientům,“ říká Müllerová.

Reportérka TV Nova uvedla, že se televizi ozvali diváci, jejichž dávky byly zpožděny. „Já nevím o žádném hromadném zpožďování dávek,“ popřela Müllerová. Rozhodně prý tedy nemůže být problém v systému. „Já bych jen chtěl doplnit, že paní ministryně nenese odpovědnost za systémy, které byly zvoleny k vyplácení dávek,“ prohlásil Nečas.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…