Snižte si zisk... Fialova výzva zvedla ze židle Havlíčka: Jako Jakeš o Zagorové!

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
27.08.2023 12:45 | Monitoring

Místopředsedové Sněmovny Jan Skopeček (ODS) a Karel Havlíček (ANO) se v Partii CNN Prima News střetli nad konsolidačním balíčkem a jeho změnami. Řeč byla i o cenách energií. Někdejší ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček také zkritizoval premiéra Petra Fialu (ODS) za jeho výzvu ke snížení zisku potravinářů.

Snižte si zisk... Fialova výzva zvedla ze židle Havlíčka: Jako Jakeš o Zagorové!
Foto: Youtube: CNN Prima News
Popisek: Jan Skopeček (ODS) a Karel Havlíček (ANO) v Partii.

„Všechny změny, které nastaly, nejdou na úkor konsolidačního úsilí," poznamenal Jan Skopeček (ODS). „Byť nejsem zastáncem zvyšování daní, tak jsem rád za to, že je to první vážný pokus s konsolidací veřejných financí něco dělat. Dlouhodobá nerovnováha se nám promítá do vysoké míry inflace a nepřispívá to ani k hospodářskému růstu," dodal.

Jako největší nespravedlnost vnímá Karel Havlíček zvyšování daní. „Jde o kapitulaci nejsilnější vládní strany, která ještě před rokem tvrdila, že daně se zvyšovat nebudou," poznamenal. Pochválil, že noviny se stáhly do 12 procent, na druhou stranu nechápe, proč zůstala ve zvýšené sazbě kojenecká voda. 

Skopeček následně zdůraznil, že nejde o celoplošné zvyšování daní. „Daně se často zvyšují velmi málo, aby to ublížilo co nejméně," dodal a zdůrazňoval také to, že náš daňový systém je složitější a v současné době jde de facto pouze o dílčí změny, aby byl systém jednodušší.

„Výsledný konsolidační balíček je kompromis, každý musel v něčem ustoupit. Jako ekonomovi mi také nedělá radost, že máme skupiny, které dokážou prosadit výjimky, ale s tím se potýká každá vláda," poznamenal následně Skopeček a hovořil v této souvislosti o zaměstnaneckých benefitech. Zdůraznil i to, že on sám těžce nese nulovou daň za tichá vína. Havlíček se poté rozhorlil nad tím, že současná vláda je podle něj nejvíce protipodnikatelská ze všech vlád. 


Pořad Partie. (Screen: CNN Prima News)

Zelená ideologie

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fiala je likvidátor této země, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepek vyskoč ze senátu , 27.08.2023 13:27:14
Fialový hnus chce aby si snížil zisk Agrofert. Proč to neříká nadnárodním řetězcům, co ždímou občany. Agrofert odvádí daně ze zisku do rozpočtu fialového hnusu, nadnárodní řetězce jim nedají ani korunu.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…