Spisovatel Michal Viewegh se neudržel: Taková severoamerická kráva!

02.10.2018 16:48

Spisovatel Michal Viewegh kroutí hlavou nad dnešní dobou plnou korektnosti a děkuje Bohu za to, že se narodil v zemi, kde si mohl na ženy sáhnout.

Spisovatel Michal Viewegh se neudržel: Taková severoamerická kráva!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Před časem proletěla světem kampaň MeToo, která vlastně běží dodnes. Ženy v ní prozrazují, že byly v minulosti obtěžovány, kupříkladu slavnými muži. Před rokem, před deseti lety i dříve. V hledáčku médií se kvůli tomu teď ocitl i kandidát na člena Nejvyššího soudu Spojených států Brett Kavanaugh. Ze sexuálního obtěžování ho obvinila profesorka Christine Blasey Ford. Mělo k tomu dojít v roce 1982. Viewegh si o tom myslí své.

„Inu tak je jedno z víceméně nadbytečných, tzv. protetických slovních spojení, která fejetonistovi například v tuto chvíli umožňují, aby v pauze vytvořené protetickými slovíčky padl na kolena, sepjal ruce a děkoval Bohu, že se narodil v zemi, kde jako pubescent mohl vrstevnice osahávat, aniž tím ohrozil svou budoucí kariéru, neboť žádná z těch holek naštěstí nebyla a není taková severoamerická kráva, aby mu dneska onen nevinný, pětatřicet let starý gymnaziální petting vyčítala… Inu tak,“ napsal dříve jeden z nejprodávanějších českých spisovatelů v textu pro Lidovky.cz.

Autor má za to, že kauza Kavanaugh spatřila světlo světa kvůli údajně „chorobně rozbujelému americkému feminismu, hypertrofovanému právnímu systému a nejspíš i neléčeným projevům klimakteria“, doplnil Viewegh.

V českém právním systému jsme prý zatím nedošli tak daleko. V Česku máme opačný problém. U nás může do Senátu kandidovat i zloděj, napsal Viewegh, a ačkoli nikoho nejmenoval, měl na mysli Davida Ratha, neboť zmínil rok 2012 a krabici od vína. Svůj komentář uzavřel prohlášením, že už nám tu chybí jen to, aby se do nejvyšších pater politiky pokusil dostat Radovan Krejčíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…