Spisovatelka brutálně napráskala sluníčkářům. Ti, co píší o povalečích z kavárny, prý v podstatě mají pravdu

01.05.2016 20:15

Spisovatelka Petra Hůlová, mimo jiné členka a několikanásobná volební kandidátka Strany Zelených, se v textu pro Echo24.cz zamýšlí nad tím, proč se „obyčejní lidé“ dvakrát nehrnou do řad moderní levice, kterou reprezentuje např. současný předseda zelených Matěj Stropnický. Možná je to tím, že tato nová levice se přestala zajímat o životy lidí a jen vede salón řeči. A mnohdy to nejsou řeči ani trochu přívětivé.

Spisovatelka brutálně napráskala sluníčkářům. Ti, co píší o povalečích z kavárny, prý v podstatě mají pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odstraňování škod po vandalském útoku na Café v lese. Účastnil se radní Teplic Dominik Feri nebo primátorka Prahy Adriana Krnáčová

„Co když mají tiší příznivci úterních útoků za to, že se v těch kavárnách, co to schytaly, beztak scházejí hlavně kluci a holky z fajnových rodin, co jimi ‚obyčejnými lidmi‘ pohrdají? Chytráčci, co nikdy nemuseli pořádně makat rukama a většinu času prožvaní a k tomu sosají granty, což ‚obyčejní lidé‘ neumí a vůbec to mají v mnoha ohledech těžší a k tomu se do Evropy tlačí uprchlíci, a co když jich bude časem v Evropě fakt moc? Ví se, co s nima? Někde někomu prej uřízli hlavu a ve Francii s nima mají už léta problémy…,“ uvažuje autorka nad tím, co se může „obyčejným“ lidem honit hlavou, když přemýšlejí o útoku na kavárny HateFree.

VÍCE O PETŘE HŮLOVÉ ZDE

Celou situaci dokreslují často opakovaná hesla o tom, že si „za svoje posraný životy můžou spoluobčané sami“. Tato věta je jistě přesvědčí, že by měli onu novou levici volit.

Celý komentář naleznete zde.

A teď vážně. Dnešní doba je taková, že se jednotlivé „tábory“ zkopávají ve svých ideologických tvrzích a vzájemně na sebe plivou jed. Místo toho by i politici nové levice měli vylézt ze svých pevností, přestat pohrdat lidmi, kteří mají jiné názory, a měli by se snažit všem trpělivě vysvětlovat, že nenávist není cesta. Aktivní xenofobní šílence nepřesvědčíte asi o ničem, ale u pasivní mlčící většiny máte šanci. A právě o tuto pasivní mlčící většinu tady jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…