Štěch vůbec netuší, o čem hlasoval. Autoři petice proti směrnici EU o zbraních napsali Štěchovi a jeho odpověď četli s vytřeštěnýma očima

12.01.2018 22:01

Podplukovník Pavel Černý, Jaroslav Pekařík a Ivo Hofman, autoři Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany Evropské unie, se ve svém příspěvku opřeli do předsedy Senátu Milana Štěcha. Vrátili se mimo jiné k tomu, že Senát neschválil ústavním dodatkem zakotvené právo na legální zbraň k zajištění bezpečnosti občanů i celého Česka.

Štěch vůbec netuší, o čem hlasoval. Autoři petice proti směrnici EU o zbraních napsali Štěchovi a jeho odpověď četli s vytřeštěnýma očima
Foto: Daniela Černá
Popisek: Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu ČR na sjezdu OS KOVO

„Toto právo měla přinést novela ústavního zákona o bezpečnosti, Senát tuto novelu ovšem neschválil, ačkoli drtivě prošla Poslaneckou sněmovnou. Novela byla reakcí na směrnici EU, která razantně, nelogicky a nesmyslně zpřísňuje podmínky držení soukromých zbraní. Tato unijní směrnice má od září tohoto roku, pod falešnou záminkou boje proti terorismu, zásadně a tvrdě sáhnout na práva a majetky zákona dbalých občanů,“ podotýkají autoři příspěvku, kteří jsou z postupu Senátu šokováni.

„Protože hlasování o novele v Senátu dopadlo ‚ani přijata‘ a ‚ani zamítnuta‘, vyzvali v minulém týdnu zástupci petičního výboru Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU Senát, a to konkrétně pana předsedu Štěcha, ke znovuotevření hlasování, což je za této situace jen na vůli Senátu,“ popisovali dále autoři příspěvku s tím, že reakce Štěcha, jež již dorazila, je však obrovským výsměchem občanům. 

Původní text ZDE.

„Pan Štěch, ačkoliv v úvodu dopisu tvrdí, citujeme ‚že je o celé věci objektivně informován‘, absolutně neví a netuší, o čem hlasoval, nemá povědomí o nejzákladnějších bodech dotčené unijní směrnice, návazně pak ‚ústavního práva na zbraň‘! Reakce předsedy Senátu je naivní, je nepravdivá, je amatérská. Čtenáři ji povětšinou četli s vytřeštěnýma očima – a dokonce opakovaně, aby vůbec uvěřili, že toto napsal předseda Senátu a člověk, který hlasoval v tak závažném, celospolečenském a dlouhodobém tématu,“ rozlítili se autoři příspěvku, kteří některá sdělení dokonce nazývají masakrem.

Konkrétně tak nazývají to, že Štěch sdělil, že unijní směrnice a její opatření se týká jen firem a nikoli občanů. „Takže on, pan předseda Štěch, si myslí, že těch cca 110 000 petentů (občanů) se už cca 4 roky bije za práva firem, ne za práva svá? Pane předsedo, veškerá čest a pomyslný klobouk dolů! Skýtá se otázka, jak draze placený a možná brzy zrušený Senát rozhoduje a hlasuje i v dalších senátních tiscích a tématech, když zde zjevně projevil, že si – a to přímo předseda Senátu! – nedá ani tu práci, aby si předem základně nastudoval to, o čem vůbec hlasuje?“ rozhořčili se autoři příspěvku. 

„Občané budou bojovat za svá práva a majetky dále, a pan předseda ať příště lépe váží svou odezvu v takto celonárodním, vážném a dlouhodobém tématu,“ uzavírají autoři příspěvku se slovy, že Brusel nemá pravdu a slušným občanům by měly k prospěchu celé společnosti zbraně zůstat. 

„Senát nemá pravdu a zmýlil se, když nehlasoval pro ústavním dodatkem zakotvené právo na zbraň. Občané svůj oprávněný boj vedou dále a konec boje bude, až oni poví, nikoli dle nesmyslných rozhodnutí založených na neznalosti věci, čehož šokující odezva pana Štěcha byla velkou ukázkou,“ uzavírají autoři příspěvku, kteří jsou petičním výborem Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…