Suvenýr v Poslanecké sněmovně? Zatím ne, ale co není, může být

30.06.2019 21:37

Přijdete-li v Česku do Poslanecké sněmovny, suvenýr si nekoupíte. Zatím. Úředníci již nyní zjišťují, za jakých podmínek by se tak mohlo stát, neboť v zahraničí je to zcela běžné. Píše o tom server Info.cz.

Suvenýr v Poslanecké sněmovně? Zatím ne, ale co není, může být
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

V zahraničních budovách parlamentů si můžete často koupit suvenýry s národními symboly, pohlednice, ale i třeba mnohé originální předměty. V Česku zatím ne. V Londýně si přitom můžete koupit i placatku na whisky nebo repliku kachlíku z Westminsterského paláce. 

Původní text ZDE.

V Senátu ani v Poslanecké sněmovně si zatím nic nekoupíte. Dokonce ani českou vlajku. „Máme k dispozici jen suvenýry textového charakteru, tedy informační letáčky třeba o tom, jak Sněmovna funguje,“ říká Stanislav Caletka z Poslanecké sněmovny. Podle jeho slov se však uvažuje o tom, že by se nechaly vyrobit alespoň suvenýry pro děti, jako jsou například pexeso či rozvrh hodin.

„My tady neprodáváme nic, všechny brožury jsou zdarma, takže to není typický obchod, ale pouze infocentrum s edukativními materiály. Jak velký byznys by to byl, kdybychom měli parlamentní obchod, si netroufám odhadnout,“ doplnil Caletka. Jak dodává, naráží se totiž na zákony. Kancelář Senátu a Poslanecké sněmovny mají jen obhospodařovat majetek státu, nepředpokládá se tedy nějaký výdělek. Zakázáno to však také není, a tak, jak dodává Caletka, je na stole možnost, že se toto téma znovu otevře. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…