Ta padla! „Vzkažte Vondrovi, že je idi*t.“ Zeman u Xavera přiostřil

07.03.2024 14:55 | Monitoring

Protesty zemědělců, ale i finance premiéra Petra Fialy (ODS) rozebíral exprezident Miloš Zeman s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým na XTV.cz. „Green Deal je hlavním faktorem energetické krize kvůli emisním povolenkám. A to nás ještě čeká zákaz spalovacích motorů v autech. Takže je to ideologie, je to náboženství,“ řekl také Zeman.

Ta padla! „Vzkažte Vondrovi, že je idi*t.“ Zeman u Xavera přiostřil
Foto: XTV
Popisek: Miloš Zeman v pořadu XTV

Úvodem rozhovoru se exprezident Miloš Zeman vyjádřil k protestům zemědělců. „V této zemi protestuje téměř každý. Protestovali zdravotníci, protestovalo 72 procent českých škol, teď protestují zemědělci. Pokud jde o můj názor, tak ten svědčí o tom, že míra těchto protestů je krajně neobvyklá a že by měla vést k předčasným volbám. Ale současně říkám, že předčasné volby nebudou, protože kapři si nevypustí svůj vlastní rybník. Takže musíme počkat necelé dva roky,“ sdělil Zeman.

Vyjádřil se také k požadavkům zemědělců. „Už jednou jsem řekl, že ministr Dvořák označil SPD za fašistickou stranu a zdůvodnil to tím, že tato strana žádá naše odstoupení od Green Dealu. A tehdy jsem na to reagoval výrokem, že jsem zřejmě také fašista. Protože i já si myslím, že bychom měli odstoupit od Green Dealu. Takové ty nesmysly, jako například nepoužívání chemických prostředků nebo ponechání části zemědělské půdy ladem a podobně a podobně svým způsobem vedou k tomu, že by zemědělství, které už teď je ztrátové, nebo zisk klesl o 60 procent, abych byl přesnější, by dále kolabovalo,“ řekl Miloš Zeman.

„Kromě toho Green Deal je hlavním faktorem energetické krize kvůli emisním povolenkám. A to nás ještě čeká zákaz spalovacích motorů v autech. Takže je to ideologie, je to náboženství. Čím dříve od toho odstoupíme, tím lépe,“ řekl k tomu Zeman.

A co říká o tom, že protestující byli některými lidmi nazváni proruskými zrádci? „Slova o proruských zrádcích nejsou pak detail, ale ani nic nového: Je to převlečená verze pomahačů amerických imperialistů. Jinými slovy: Zatímco komunisté všechny svoje odpůrce označovali za pomahače amerických imperialistů, tak lidé se stejnou mentalitou a stejnou inteligencí dnes označují protestující za agenty Kremlu,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Vanda Efnerová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…