Tanvaldská nemocnice má novou biolampu k léčení dlouhodobě nemocných

28.02.2012 18:02

Nadační fond Pepina ve spolupráci s resortem dopravy Libereckého kraje realizuje dlouhodobý projekt na podporu obětí dopravních nehod. V rámci tohoto projektu v úterý náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp (ČSSD) společně s Rudolfem Kubíkem, spoluzakladatelem a předsedou představenstva Nadačního fondu Pepina, předali Nemocnici Tanvald k užívání biolampu BIOPTRON Pro 1.

Tanvaldská nemocnice má novou biolampu  k léčení dlouhodobě nemocných
Foto: Martin Kovář
Popisek: Chirurgický zákrok, ilustrační foto

"Tento přístroj se využívá především k terapii a rehabilitaci dlouhodobě nemocných, mezi nimiž je i řada lidí po dopravní nehodě,“ řekl náměstek Sepp.

Podle ředitele nemocnice Roberta Poskočila bude biolampa instalována na oddělení dlouhodobé intenzivní péče.

"Na naše oddělení se často dostávají i lidé po těžkých autonehodách, kteří jsou dlouhodobě upoutáni na lůžko,“ konstatoval ředitel s tím, že v současné době lampu využívá na dvacet pacientů.

"Světelná terapie se doporučuje například pacientům se sníženou imunitou, kteří často podléhají různým infekčním onemocněním, používá se ke zmírnění bolestí kloubů, zad, ale i tam kde je riziko vzniku proleženin,“ doplnil Roman Veselý, primář oddělení dlouhodobé intenzivní péče Nemocnice Tanvald.

Nadační fond Pepina se účastní všech dopravně bezpečnostních akcí Libereckého kraje, vyhledává a finančně i materiálně podporuje osoby, které se staly obětí dopravní nehody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…