Tito si zaslouží váš hlas! Hnutí oslovilo krátce před volbami početnou voličskou skupinu držitelů zbraní

29.09.2020 18:40

Organizace LIGA LIBE, která prosazuje práva českých držitelů legálních zbraní, před senátními volbami zveřejnila, který z kandidátů je pro, nebo proti chystané novele Listiny základních práv a svobod. „Myslivci a střelci se postupně stávají velkou nejen občanskou a společenskou, ale i politickou silou. A je to dobře,“ hlásá hnutí na svém facebooku.

Tito si zaslouží váš hlas! Hnutí oslovilo krátce před volbami početnou voličskou skupinu držitelů zbraní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Revolver, ilustrační foto

Hnutí LIGA LIBE svým čtenářům radí, podle čeho mají volit v nastávajících senátních volbách. Princip je jednoduchý, mají volit podle toho, zda se dotyčný kandidát vyslovil pro, nebo proti ústavnímu dodatku (čili novele Listiny základních práv a svobod) o zbraních. Pro návrh se vyslovil například senátor Václav Láska (Sen 21) nebo Ivo Valenta (Soukromníci). Proti se naopak postavil třeba Milan Štěch (ČSSD) nebo David Smoljak (STAN).

„Vlevo ti, co jsou PRO naši věc, tedy nás podporují (a zaslouží si rozhodně ve volbách nyní vracet naši podporu). A vpravo zase ti, co jsou PROTI naší věci a právu na obranu se zbraní slušných českých občanů (anebo se zdrželi, což je taková mazaná a alibistická finta a ve výsledku úplně totéž jako proti – což dotyční dobře věděli). Ti by zase měli pokud možno skončit v politickém odpadkovém koši,“ píše se na facebooku hnutí.

„Vážení, právě myslivci a střelci se totiž postupně stávají velkou nejen občanskou a společenskou, ale i politickou silou. A je to dobře, neboť naši politici, senátory nevyjímaje, jsou námi voleným servisem. Měli by hájit práva a zájmy velkých skupin občanů, tedy i střelců a myslivců, kterých jsou po republice statisíce. A když nebude námi volený (a námi placený) servis dělat to, co sliboval před volbami, a nebudeme s ním spokojeni? Vyměníme ho! Jen čistá odemokracie v praxi!“ burcuje dále hnutí LIGA LIBE.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Senátní volby jsou podle hnutí díky tradičně nízké volební účasti častokrát velmi těsné, proto je potřeba každý hlas. „Můžou to být právě hlasy myslivců a sportovních střelců, zkrátka majitelů zbrojních průkazů a jejich rodin ve volebních okrscích. S tím musejí politici čím dál tím více počítat, neb jsou tito stále více zmobilizovaní a vědí, že mohou špatným rozhodnutím politiků o mnoho přijít,“ vyzývá dále hnutí ve svém příspěvku a apeluje. „Pracujme proto na dané věci ještě dále. Boj o naše práva rozhodně nekončí,“ burcuje.

Senátní volby jsou pro přijetí novely důležité z toho důvodu, že pokud by byla novela schválena v Poslanecké sněmovně, musí se vrátit do Senátu, kde pro něj budou muset hlasovat nutné tři pětiny přítomných senátorů. „A to nebude lehké. Proto každý, kdo se nyní v senátních volbách dostane do senátorské židle a bude pro naši věc (anebo ti, co jsou PROTI, zmizí v propadlišti dějin), bude úžasným počinem, co zvýší rapidně šance na naše vítězství,“ dodává hnutí bojovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…