Topme uhlím, to je lék na Putina. EU, ustup od zelené! Nový návrh

23.02.2022 7:25 | Ze sítí

Někdejší spolupracovník expremiéra Mirka Topolánka a komentátor serveru Info.cz Martin Schmarcz vyzval EU k zásadnímu kroku. Dát emisní povolenky k ledu, dokud nebude jasné, jak se obejdeme bez ruského vydírání. Planeta podle něj trochu emisí z uhlí přežije. Podstatné podle něj je, abychom přežili my.

Topme uhlím, to je lék na Putina. EU, ustup od zelené! Nový návrh
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Hnědouhelný lom Československé armády nacházející se v severočeské hnědouhelné pánvi

Anketa

Vyeskaluje nová situace kolem Donbasu do konfliktu evropského formátu?

6%
91%
hlasovalo: 8717 lidí

Ruští vojáci zamířili do separatistických oblastí na Ukrajině a prozatím není jisté, kde přesně se nakonec hodlají zastavit. Spojené státy a EU na Rusko kvůli vpádu na Ukrajinu uvalily sankce.

Komentátor Martin Schmarcz v souvislosti s ruským vpádem na ukrajinské území volá po tom, aby EU na čas poslala k ledu systém emisních povolenek, který má velký podíl na zdražování energie z uhlí jako neekologického zdroje. Schmarcz na sociální síti Twitter napsal, že planeta trochu emisí ze spalování uhlí přežije. Teď považuje za důležitější zájmy lidí.  

„EU by měla zrušit emisní povolenky do té doby, než vyřešíme hrozbu ruského vydírání plynem a ropou. Tedy než budeme mít dost jádra a OZE. Uhlí máme, jen je kvůli povolenkám elektřina z něj drahá. Planeta trochu toho CO2 přežije, podstatné je, abychom to přežili my,“ konstatoval komentátor.

Martin Schmarcz promlouvá

Advokát Petr. P. Šindelář, člen ODS, upozornil, co všechno Rusko dokáže udělat. Neměli bychom na to prý zapomínat,

„Tak si tu čtu názory lidí na to, že chtějí zničit Rusko tvrdými sankcemi. Rusko, které a) dodává EU ropu, b) dodává EU plyn, c) během 20 minut by dokázalo vymazat EU z mapy Evropy… No, nevím, nevím… Buď se půjde do ostré konfrontace se všemi riziky výše uvedenými, nebo zase nic,“ napsal na Twitter.

Jenže to nebylo všechno. Svou myšlenku ještě rozvedl.

„Bude-li válka, připravme se na to, že budeme jezdit do práce na kole a plynem si doma nezatopíme (pořád se bavíme o té lepší variantě). Připravme se na to, že tu nebudeme plkat na internetu, jestli je Šindelář válečný štváč nebo defétista, ale budeme se snažit přežít a ochránit životy našich nejbližších, a aby našim dětem z této naší báječné civilizace zbylo alespoň něco. Tečka,“ zdůraznil.

Advokát Šindelář promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…