Totální výtlem. Rakušan před „televizní“ hospodou Severka, v růžové čepici

12.02.2024 17:43

Ještě než vůbec začal další mítink „Bez cenzury“, Vít Rakušan mnohé v Mostě namíchl svým šířením televizních klišé o tomto městě. Nejen že debatu situoval do restaurace, ve které se scházela parta hlavních postav posměšného seriálu, nejen že se sám Rakušan vysmíval mosteckým místopisným názvům, ale vše završil bezprostředně před začátkem akce přímo na ulici před podnikem, s růžovou čepicí svého hnutí.

Totální výtlem. Rakušan před „televizní“ hospodou Severka, v růžové čepici
Foto: Facebook Víta Rakušana
Popisek: Vít Rakušan před restaurací Severka

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45990 lidí

Severka. Severočeská restaurace „čtyřka“, kterou představil seriál Most!. Právě zde se scházela parta hlavních hrdinů, kterým se celá republika smála jako ztělesnění beznaděje Ústeckého kraje.

„Jak jsme zničili kdysi krásné a bohaté město a teď se tomu smějeme v seriálu,“ shrnula lapidárně titulka tehdejšího časopisu Reflex.

Nyní se rozhodl se slavným lokálem zviditelnit i Vít Rakušan, který poslední tři týdny objíždí beznadějné lokality a nechává se tam natáčet, kterak se s jejich obyvateli překřikuje. Jeho fanoušci se pak na sociálních sítích navzájem ujišťují, že „s dezoláty se opravdu diskutovat nedá“, jak shrnul titulek na Foru24.cz.

Čtvrtý díl jeho putovní debaty, který nazývá „Bez cenzury“, zavedl ministra vnitra právě do Mostu, podle mnoha statistik jednoho z nejzaostalejších okresů v Česku. A rozhodl se jej situovat právě do televizní hospody, která se stala symbolem výsměchu zkoušenému regionu. „Když do Mostu, tak do Severky. Ježiš, to je trapné klišé,“ psali někteří už předem.

Jiní to obrátili ve vtip a připomněli svérázný zasedací pořádek, ve kterém by Vít Rakušan měl „držet úhel“ a nepřibližovat se k ostatním.

Na debatu pak lákal za použití televizního sloganu „Dycky Most“ a ujišťoval, že „debata, jako dycky, bez cenzury“. Dokonce si k tomu účelu nechal vyrobit speciální čepici v růžové barvě, která má být novou značkou jeho hnutí. Je to výsledkem práce Michala Repy, slovenského kreativce, který pracoval na prezidentských kampaních Zuzany Čaputové a Petra Pavla.

Ale nebyl to první poetický příspěvek v souvislosti s touto návštěvou. Už předtím si vypůjčil ze slavného písňového textu verše, že přijde tam, kde ho nečekáš, a vyhrává ten, kdo se snaží překlenout vzdálenost.

A ještě předtím na síti vtipkoval, že musí dobře poladit navigaci, protože „pár míst na trase by mohlo kdekomu nahnat strach“. Nemyslel tím ghetto Chanov, ale místopisné názvy Hněvín a Šibeník. I na síti X, k Rakušanovi obvykle vstřícné, mnohým přišlo trapné, že se ministr vnitra dopředu vysmívá hostitelům na úrovni humoru základní školy, když vykládá, jak tímto regionem v žádném případě nepohrdá.

Vše pak Vít Rakušan završil, když se pochlubil „věrnou divačkou“, která za ním do Mostu přijela až z Brna. Ve skutečnosti se jednalo o Danuši Nerudovou, lídryni kandidátky STAN do eurovoleb, která v rámci předsedovy „Debaty bez cenzury“ dělala předvolební kampaň. Vít Rakušan se prý těší, jak si od osazenstva Severky ekonomka „poslechne, jak to bude s těmi důchody“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Toto vládu už nezachrání ani růžová čepice Rakušana s naprosto nepravdivým nápisem, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 12.02.2024 19:20:57
Kdo vypnul některé alternativní weby, když začal konflikt zbanderizované Ukrajiny s hodně trpělivým Ruskem dne 24.2.2022 ? Že by zase Čuk a Gek ?

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …