Trestní řízení s Berkou pokračuje: Amnestie se nevztahuje na všechno

20.04.2013 16:40

Trestní řízení v kauze ústeckého soudce Jiřího Berky a dalších obžalovaných bude pokračovat. Amnestie pro ně totiž platí jen částečně, rozhodl olomoucký vrchní soud. Informoval o tom server E15.cz.

Trestní řízení s Berkou pokračuje: Amnestie se nevztahuje na všechno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud

Jedná se o rozsáhlý případ takzvané konkurzní mafie. Obžalovanými zůstanou kromě Berky ještě Daniel Thonat a Lubor Kindl. Zastavení trestního řízení naopak soud potvrdil u bývalého prorektora Vysoké školy Karla Engliše v Brně Vladislava Větrovce.

Soud dal za pravdu stížnosti, kterou vůči amnestii podala žalobkyně vrchního státního zastupitelství Daniela Smetanová. "Bylo mi vyhověno v bodě, který se týká pokračování v trestném činu, takže řízení zčásti pokračuje," uvedla.

Soud rozhodl na neveřejném zasedání 4. dubna, oficiálně však nechce verdikt komentovat s odkazem na to, že jej dosud neobdrželi všichni zúčastnění, což deníku Aktuálně.cz potvrdili i Berkův advokát Rudolf Axmann a táborský soudce Zdeněk Kučera, který má kauzu na starosti. Uvedli, že jim ještě rozhodnutí vrchního soudu nedošlo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…