Udavač! Železný z ČT nahlásil ,,prohřešek". Co z toho? Nebude rád

12.08.2020 11:36

Moderátorovi ČT Jakubu Železnému vadí, že policista u soudu měl jako ochranu před koronavirem šátek s reklamním logem rumu Kapitán Morgan. A svou nelibost se rozhodl projevit na Twitteru. Nesetkal se s pozitivní odezvou. Legraci si z něj dělají už i samotní policisté.

Udavač! Železný z ČT nahlásil ,,prohřešek". Co z toho? Nebude rád
Foto: reproČT
Popisek: Jakub Železný - moderátor Události, komentáře

Moderátor ČT Jakub Železný už byl několikrát kritizován za svá prohlášení na sociálních médiích i v pořadech ČT, například že ze studia vyhodí kohokoliv, kdo se neuctivě vyjádří o Miladě Horákové, nebo že generál a československý prezident Ludvík Svoboda má „bůhvíproč“ po sobě pojmenované nábřeží.

Anketa

Chtěli byste na území ČR nastálo vojáky USA, jak si přeje Alexandr Vondra?

6%
94%
hlasovalo: 23671 lidí
Tentokrát se Železný soustředil na Policii ČR. Její příslušníci většinou zachovávají větší opatrnost, a proto stále nosí roušky, alespoň v některých uzavřených prostorách, např. u soudu. Moderátor hned zpočátku uvedl, že kritizovat policii ho netěší. „Je ale vhodné, aby policista u soudu v kauze žhářství v Bohumíně měl na roušce reklamu soukromé firmy, navíc výrobce alkoholických nápojů?“ ptal se s odkazem na fotografii, na které má u soudu jeden z policistů kolem úst a nosu šátek, na němž je rozpoznatelný nápis „Morgan“ od rumu Kapitán Morgan. Železný poukazuje, že se Policie ČR většinou snaží nemít ani názvy autosalonů na držácích registračních značek aut, včetně civilních.

Moderátor se u otázky nesetkal s pozitivní odezvou. „A co ponožky, jaké by měl mít ponožky? Jakube, drž se svého kopyta, ani to není nic moc,“ doporučoval jeden z diskutujících, což byla ještě jedna ze slušnějších odpovědí.

„Udavač, navždy udavač,“ mínil Pavel Šifalda. „Vaše problémy by chtěl mít každý,“ ozýval se další komentátor. „Řešíte absolutní hovadinu, šéfe,“ mínil Marek Slavata. A na adresu Železného přišly i horší nadávky.

Ani Policie si zřejmě ze starostí moderátora ČT nedělala těžkou hlavu. „Děkujeme za postřeh a samozřejmě máte pravdu, vhodné to není. Policista byl poučen, kuklu zahodil a stokrát napsal, že už to nikdy neudělá,“ sdělil správce twitterového účtu policie Železnému ironicky, jaký byl policistův trest za pochybení.

Už vážněji se k jeho příspěvku vyjádřila Unie bezpečnostních složek, která vysvětlila, že držáky na registrační značky jsou majetkem Policie ČR, proto jsou bez reklam. „Až Policie ČR zabezpečí distribuci roušek, můžou být bez nápisů nebo s logem PČR. Policista použil svou soukromou, protože nebyl vybaven ‚svým‘ bezpečnostním sborem. Asi tak...“ shrnula unie krátce situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…