Úspěšný Čech z USA rozbil korespondenční volbu: Ovlivňovat životy Čechů, když tam nežiju? Ne!

02.06.2023 20:15 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Producent, mecenáš, restauratér a bývalý severoamerický manažer Karla Gotta, který produkoval dva jeho koncerty v Carnegie Hall s Helenou Vondráčkovou, Jiří George Suchánek byl hostem Otázek Luboše Procházky na platformě Aby bylo jasno. „Každý prezident by měl stát za svou zemí," nechal se slyšet. Ten český by podle něj měl říkat Česko first.

Úspěšný Čech z USA rozbil korespondenční volbu: Ovlivňovat životy Čechů, když tam nežiju? Ne!
Foto: Reprofoto: YouTube Aby bylo jasno
Popisek: Manažer Karla Gotta Jiří George Suchánek v pořadu Aby bylo jasno

„Když přijedu do Česka, vrátí se mně ten obraz, když jsem odcházel," poznamenal úvodem Jiří George Suchánek, který v roce 1965 emigroval a stal se úspěšným podnikatelem a producentem v USA. „Jsem rád, že je Česko na takové inteligentní úrovni. Opravdu," sdělil. 

„Od doby revoluce, od roku 1989, mě kontaktovalo několik politiků. My jsme vždycky měli takové přátelství mezi ambasádami, se všemi politiky, kteří tam působili. Spolupracovali jsme. A někteří z nich projevili takové přání, že by tam udělali volební kampaň. Což jako jsem říkal: Nezlobte se, to je jedna věc... Politiku nechci sledovat u sebe v restauraci. My propagujeme v první řadě restauraci, pak kulturu a potom sport. Protože tam vždycky chodili na ten hokej, tak sport. Ale politiku, to nejde dohromady," uvedl. 

„Jsem český občan... Sice vidím, jak to probíhá v těch médiích, ale měl bych volit a ovlivňovat životy lidí, kteří tady žijí a já tady nežiju? Já si myslím, že my jako emigranti bychom neměli mít na tohle ani právo," sdělil Jiří George Suchánek.

V USA je to podle něj tragické. „Od doby Trumpa to šlo o osmdesát procent dolů. Až je to hanba. Co tam praskají tyhle skandály. To je... Navíc Trump razil heslo: Amerika first, ale měl s ním problémy tady v Evropě, že Amerika first... Ale on to odůvodnil, že každá země, každý prezident by měl stát za svou zemí. A český prezident by měl říkat Česko first. Ale on se projevil jako patriot a těch věcí, co se tam dělo, bylo strašně moc," zmínil George Suchánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…