Uspokojený Babiš promluvil z rádia: Konečně jsem stát řídil jako firmu

07.05.2020 17:17

Premiérovi Andreji Babišovi (ANO) splnila koronavirová pandemie jeden sen. Konečně řídí stát jako rodinnou firmu. Uvedl to alespoň ve vysílání Rádia Impuls. Jeho slova mapoval i server iDnes.cz.

Uspokojený Babiš promluvil z rádia: Konečně jsem stát řídil jako firmu
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

„My jsme byli velice rozpočtově odpovědní, s tím, že jsem přišel z byznysu, vím, co je to šetřit, a my samozřejmě se podíváme na náklady státu a kde uvidíme, že se dá šetřit, tak ušetříme," hovořil Babiš ve vysílání Impulsu.

„Protože ten koronavirus nás naučil skvělé věci – vše je videokonference, nikdo nikam nejezdí, snižujeme náklady na provoz, na cestovné a tak dále. Takže určitě budeme chtít šetřit, ale nechci, abychom neměli peníze na nějaké investice, když bude na stole stavební povolení, takže teď budeme upravovat ten rozpočet na rok 2020,“ dodal.

Koronavirus změnil podle jeho slov náplň práce vlády. „A konečně jsem to řídil jako rodinnou firmu a bylo to efektivní, bylo to konkrétní, věděli jsme přesně opatření, viděli jsme ta naše rozhodnutí v praxi. To předtím ty vlády, ty různé zákony, vyhlášky a tak dále – takže je v tom velký rozdíl a pro mě se to ani moc nějak nemění. Já jsem chodil do práce od rána do večera, i předtím jsme pracovali stále, takže bylo to takové krizové řízení, ale pokračuje to dál,“ zmínil dále premiér.

„Já jsem si užil to, že celá naše rodina byla spolu, i dcera se vrátila ze Španělska, takže to bylo fajn. Všechno mělo plus a minus,“ sdělil závěrem Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…