Uštvali jste ho. Zlá dohra smrti Karla Slezáka

08.02.2018 9:51

Ve věku 73 let zemřel novinář Karel Slezák, který v poslední době vstoupil do povědomí veřejnosti tím, že se v lednu pustil do potyčky s dalšími novináři ve volebním štábu Miloše Zemana. Ve volebním štábu rozdával pěsti. Senátor Jan Veleba (SPO) má za to, že média kvůli tomu Slezáka uštvala.

Uštvali jste ho. Zlá dohra smrti Karla Slezáka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Karel Slezák na sebe upoutal pozornost veřejnosti tím, když se chtěl s pomocí pěstí zastat svého kolegy ve volebním štábu prezidenta Miloše Zemana. Rozdávat rány pěstí jistě není právě nejlepší způsob vyjadřování, ale to podle Veleby ještě nedává médiím právo uštvat člověka. Přesně k tomu přitom podle senátora došlo.

„Zemřel novinář Karel Slezák, prostý člověk, který se snažil chránit kolegu. Možná ne úplně správně, asi neměl použít to, co uměl – box. Jenže se z něj stal lidský terč. Pro novináře a pro média, která brutálně celou dobu vystupovala proti kandidatuře prezidenta Miloše Zemana,“ napsal ke smutné události Veleba.

Senátor nepochybuje o tom, že Slezáka dovedli do hrobu právě novináři. Ti svého bývalého kolegu vyloučili ze Svazu novinářů ČR a podle Veleby mu nedali ani možnost bránit se. Karel Slezák čelil podle senátora velikému tlaku a jeho srdce tento tlak nakonec nevydrželo.

„Pan Karel Slezák je mrtev a jsem přesvědčen, že byl uštván médii. Proto vás, kterých se to týká a kteří jste se akreditovali na sledování výsledků prezidentských voleb dne 27. ledna do TOP Hotelu, přestaňte prosím, zastavte dokud je čas! Lidský život pana Karla Slezáka je příliš velká daň vaší nezvladatelné touze po diskreditaci a senzaci,“ uzavřel Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…