Útok muslima na českou zdravotní sestřičku: Nové informace, které již rozčílily poslance

08.12.2016 6:52

Poslanec ANO Zdeněk Soukup se pozastavil na svém facebookovém profilu nad podle jeho slov hluboce lidským příběhem, který přinesl server Seznam Zprávy. Ten pojednává o cizinci, který v minulosti riskoval život pro českou armádu, dnes však kvůli aféře údajného znásilnění sestry v Nemocnici Na Bulovce má velké problémy.

Útok muslima na českou zdravotní sestřičku: Nové informace, které již rozčílily poslance
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

„O tom, že se Afghánec podle policejních zdrojů dopustil pokusu o znásilnění, je v článku jeden cudný odstavec. Ostatní oslavná óda. Hlavně, že se Tomio Okmura a Zdeněk Soukup, kteří interpelovali, ‚vezou na mediálním zájmu‘, jsou tedy populisté. Osvědčená nálepka, osvědčená metoda. Článek pokládám za nehoráznou manipulaci,“ kritizuje Seznam Zprávy Soukup.

Článek se věnuje afghánskému občanovi Saídovi, jenž byl šest let tlumočníkem českých vojáků nasazených v afghánské misi. Ten se nyní uchýlil i se svou rodinou do Prahy, kde čeká v ubytovně na byt. Saíd byl podle slov Seznam Zprávy pro české vojáky v Afghánistánu cenný. „Studoval ještě v Československu za minulého režimu a k práci pro českou armádu se dostal po letech – díky kamarádovi, který sám tlumočil Italům,“ popisuje server. 

Podle nadrotmistra Jana Šebesty, který s mužem sloužil ve Wardaku, byl Saíd přátelský. „Měl i takové vlastenecké cítění své země, pro Afghánistán chtěl něco udělat. Byl veselý člověk, dobře se s ním pracovalo. Rozuměl našim vtípkům a uměl se zapojit,“ tvrdí Šebesta.

Anketa

Zajdete o Vánocích do kostela?

41%
59%
hlasovalo: 5250 lidí

Při rozhovoru následně předložil nejrůznější zatavené papíry formátu A4 s razítky afghánských ministerstev a českých vojenských posádek. „Poděkování, pochvaly, certifikáty. A taky fotografie, na kterých promlouvá s českými vojáky,“ píše server. 

V Česku se však nyní Saíd dostal do problémů. Když ležel v Nemocnici Na Bulovce se žloutenkou, odehrála se tam věc, kvůli níž je jeho devatenáctiletý syn obviněn ze znásilnění. Měl obtěžovat jednu ze zdravotních sester tak, že si musela přivolat pomoc nemocničních zřízenců. Mladík nyní čeká ve vazbě. 

„Můj život v Česku se změnil v peklo. Nevím, co se stalo,“ tvrdí Saíd. 

„Kauzy se po vlně mediálního zájmu chopili poslanci Tomio Okamura (SPD) a Zdeněk Soukup (ANO). Oba interpelovali premiéra Bohuslava Sobotku s dotazy, jak se mladý muž do Česka dostal,“ uzavřel server příběh Afghánce. 

Původní text ZDE.

Celý příspěvek Zdeňka Soukupa:

Opravdu dojemný HLP /novinářským žargonem "hluboký lidský příběh"/. O tom, že se Afghánec podle policejních zdrojů dopustil pokusu o znásilnění je v článku jeden cudný odstavec ... ostatní oslavná óda. Hlavně že se Tomio Okmura a Zdeněk Soukup, kteří interpelovali, "vezou na mediálním zájmu", jsou tedy populisté. Osvědčená nálepka, osvědčená metoda. Článek pokládám za nehoráznou manipulaci.

relatedarticles title="Psali jsme:" articles="465329,464309,464174,463111" /}

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…