Ve středočeské ČSSD převažuje podpora vstupu do vlády s ANO

12.06.2018 12:38

Ve středočeské ČSSD výrazně převažuje názor, že by strana měla vstoupit do příští vlády s hnutím ANO. ČTK to dnes řekl předseda krajské ČSSD Robin Povšík s odvoláním na průběžné výsledky vnitrostranického referenda v regionu. Účast se podle něj pohybuje kolem 60 procent.

Ve středočeské ČSSD převažuje podpora vstupu do vlády s ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

„Jsme téměř u konce, situace je stabilizovaná. Máme nadpoloviční účast a výrazně převažuje podpora vstupu sociální demokracie do vlády,“ uvedl Povšík, který v čele krajské ČSSD nedávno vystřídal šéfa strany Jana Hamáčka.

Sociální demokraté mají ve středních Čechách 137 místních organizací, přičemž skoro všechny už mají odvoleno. „Zbývá jenom posledních pět, které budou ještě hlasovat,“ dodal Povšík.

V minulosti se objevily informace, že některé organizace v regionu jsou nadpoloviční většinou hlasů nebo dokonce jednomyslně proti vstupu do vlády. Takovým příkladem měly být třeba Zdice na Berounsku, kde je členem bývalý poslanec a někdejší dlouholetý předseda krajské ČSSD Richard Dolejš. „Omlouvám se, ale nechci to teď komentovat,“ řekl k tomu dnes Povšík.

Sociální demokraté ve vnitrostranickém referendu rozhodují o tom, zda má jejich strana vstoupit do menšinové vlády hnutí ANO podporované komunisty. Hlasování se koná od 21. května do 14. června na schůzích téměř 1100 místních organizací strany a je tajné. Podle neoficiálních informací celostátně převažují hlasy pro vládní angažmá. Výsledek hlasování oznámí vedení ČSSD v pátek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…