Velký strach. Zákaz Václaváku. Co Holec slyšel: Rakušan, lidovec, vláda

03.11.2022 9:54 | Ze sítí

Pokud si chce lidovecký poslanec Jan Bartošek posvítit na šiřitele dezinformací, měl by si podle komentátora Petra Holce posvítit na premiéra Petra Fialu (ODS), neboť ten podle Holce lže, jako když tiskne. Hned poté Holec varoval, že se chce Bartošek postarat o to, aby demonstrování bylo v ČR v podstatě nelegální. Zmínil také Českou televizi, která je z Holcova pohledu vládní televizí, ale pětikoalici to nestačí a hodlá svůj vliv v ČT ještě posílit. Na paškál si vzal i generála Pavla a ministra vnitra Víta Rakušana, který prý stojí o návrat totality do ČR.

Velký strach. Zákaz Václaváku. Co Holec slyšel: Rakušan, lidovec, vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za odvolání a demisi vlády premiéra Petra Fialy (ODS) s názvem Nenásilná revoluce - Česká republika na 1. místě

Komentátor Petr Holec hned v úvodu svého streamu Petr Holec živě pustil proslov lidoveckého poslance Jana Bartoška o demonstracích Ladislava Vrabela na Václavském náměstí.

„Tyto demonstrace jsou pro budoucnost velkým rizikem. Včetně těch, co je organizují, vždyť to jsou hlavní dezinformátoři. Vždyť tam zaznívají výzvy na obsazení České televize a dalších institucí. To si přece nemůžete toto dovolit. Stejně tak jako tam zaznívají výzvy, ‚svrhněte vládu‘ a jiné věci. Já jsem přesvědčen, že se tím bude muset zabývat policie ČR. Já nejsem právník, ale jsem připraven to po neděli konzultovat s ministrem vnitra, protože jsem přesvědčen, že je to minimálně v rovině přestupků, ale nechám to posoudit právníky," dal se slyšet Bartošek na CNN Prima News.

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33140 lidí

A Holec se rozjel.

„Já myslím, že ministr vnitra Vít Rakušan rád přiloží svou ochotnou ruku k dílu. O tom žádná. Politici obsadili ČT už před dvaceti lety. Od té doby si ji zprivatizovali moderátoři a tak dál. Ale on asi nezná historii ČT. Mimochodem, Bartošek by měl poslouchat i svého premiéra, protože ten poslední dobu lže jako když tiskne. I on šíří dezinformace ohledně energetické krize, ohledně ekonomiky, ohledně opatření vlády na podporu, či spíše nepodporu ekonomiky a tak dále,“ poznamenal komentátor. „Takže jestli chce Bartošek nechat někoho stíhat za šíření dezinformací, tak ať začne třeba u premiéra Fialy. To je vždycky nejlepší. Začít u sebe, jak se říká,“ dodal ještě.

Upozornil také, že v Česku zdražila elektřina v časech krize nejvíc ze všech zemí EU. Fialova vláda podle něj zaspala, protože se na jaře zabývala jen Ukrajinou, nikoli problémy českých občanů.

Pokud jde o Bartoška, tak na jeho slovech je podle Holce vidět to, jak chce kabinet Petr Fialy utáhnout šrouby svobodě. Komentátor na svém streamu uklidňoval diváky, že na převýchovné tábory ještě nedojde, ale utahování šroubů z jeho pohledu probíhá značné.

„Podávat na ty lidi trestní oznámení v podstatě znamená, že uděláte demonstrace nelegální. Demonstrace jsou pouličním plénem a samozřejmě, že se tam mnohé výroky přehánějí, a pokud někdo nechce nastolit totalitu, tak musí uznat, že to k demonstracím patří,“ upozornil Holec.

Ve veřejnosti se podle něj stále častěji projevuje autocenzura. Lidé se prý bojí, za co by je mohl někdo nahlásit, za co by k nim mohlo přiletět trestní oznámení. I podnikatelé se údajně zdráhají kritizovat vládu, protože od této vlády potřebují finanční pomoc v krizi, kterou nezavinili.

Poté znovu zmínil Českou televizi a konstatoval, že ji chce vláda opanovat a navolit si nové členy Rady ČT. „To jí stopli její vlastní legislativci, kteří se zděsili stejně jako všichni rozumní lidé a řekli, heleďme, tohle už smrdí totalitou, neblázněte,“ vyjádřil své mínění o snahách vlády Holec.

Jedním dechem dodal, že nechápe, proč se vláda snaží ovládnou Českou televizi, když nejviditelnější tváře této veřejnoprávní instituce slouží Petru Fialovi (ODS) samy od sebe. Tak to vidí Holec. „Česká televize je vládní televize a kdyby tahle vláda byla chytrá, tak to nechá běžet tak, jak to běží a má svoji televizi, kterou všichni musíme povinně platit. 135 Kč měsíčně. Tak já vůbec nechápu, proč se do toho montuje a dělá si negativní publicitu,“ kroutil hlavou Holec.

Kabinet prosazuje, aby třetinu Rady ČT volil Senát. Podle Holce je to pochopitelné, protože vláda má v Senátu dlouhodobě většinu, čehož chce využít.

Posléze konstatoval, že ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka chce snížit podporu v nezaměstnanosti, aby si lidé rychleji hledali práci. „Víte, že pro Fialovu vládu jsou Ukrajinci na prvním místě. Fiala je víc premiérem Ukrajiny než Česka,“ vyjádřil svůj názor Holec.

Vláda si podle něj bere další a další peníze na podporu Ukrajiny, to bere jako hotovou věc, o tom se nediskutuje. Zato s podporu českého průmyslu se podle Holce čeká a čeká a čeká.

Poté vytáhl video ze serveru Seznam Zprávy z roku 2019, na kterém generál ve výslužbě Petr Pavel tvrdil, že nechce kandidovat na prezidenta. Ostatně stejně jako to v minulosti tvrdili i Andrej Babiš.

„Myslím, že by to měl dělat člověk, který to reálně vykonávat chce a já se mezi tyto lidi nepočítám,“ nechal se před třemi lety slyšet Pavel. A jedním dechem dodal, že k tomu, aby byl prezidentem, mu schází nátura. „V politickém prostředí a zvláště v českém politickém prostředí musí mít člověk odolnou náturu. Já jako voják jsem spíš přímočařejší, takže si myslím, že bych v tom politickém prostředí dlouho nevydržel,“ pravil Pavel.

Holec proto označil dnešní Pavlovu kandidaturu na prezidenta za to největší pokrytectví.

Na paškál si vzal i ministra vnitra Víta Rakušana.

„Ten člověk tady chystá totalitu, ale já nevím, jestli to ví, jestli mu to dochází, nebo už je tak mimo, že si neuvědomuje, jaké hrůzy tady zkouší aplikovat,“ vyjádřil svůj názor na Rakušana Holec s tím, že Rakušan chystá prověrky úředníků, zda podléhají dezinformacím. „Řekněme si, že Rakušan je nejstrašidelnější člen Fialovy vlády a já bych byl rád, kdyby premiér Petr Fiala tohle jeho řádění co nejrychleji ukončil,“ pravil Holec. Rakušan podle něj není na funkci ministra vnitra mentálně fit. Tak to vidí Petr Holec. „Já už se obávám, že u Vítka je možný vlastně všechno,“ pravil Holec.

V tom se podle Holce Rakušan podobá ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, který ve své rodné vlasti taktéž utahuje šrouby.

Ale lidé podle něj vidí, co se děje a protestují. Nenechají si to líbit. „Já si myslím, že se situace zlomí a zase obrátí k lepšímu, ale určitě to nebude s touhle vládou. To samozřejmě ani náhodou,“ pravil Holec.

Než se s diváky rozloučil, konstatoval, že Česko potřebuje důchodovou reformu, protože se Češi a Češky dožívají stále vyššího věku a řada z nich působí v profesích, ve kterých mohou pracovat i po 65. narozeninách.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …