Vražda Koláře? Andor Šándor předložil fakta, BIS nebude ráda

29.04.2020 14:11

Brigádní generál a bezpečnostní poradce Andor Šándor upozorňuje na nejasnosti v kauze údajného ruského agenta, který měl přiletět do Prahy za účelem zlikvidovat tři české politiky. Podle Šándora by jeden agent takovou práci sám nezvládl, navíc pokud o něm tajné služby vědí, proč ho již nezastavily. Nejvíce ho zaráží fakt, že celá věc unikla do médií a bez pádných důkazů to komentoval i premiér Andrej Babiš.

Vražda Koláře? Andor Šándor předložil fakta, BIS nebude ráda
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Generál Andor Šándor v Ostravě

Anketa

Je Miloš Zeman a jeho okolí zodpovědný za smrt Jaroslava Kubery?

6%
92%
2%
hlasovalo: 22993 lidí
Babiš na tiskové konferenci prohlásil, že „není možné – pokud je to pravda –, aby tady nějaký cizí stát prováděl nějaké akce proti našim občanům“. Reagoval na údajné informace tajných služeb o pohybu ruského agenta, který cílí na starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP 09), pražského primátora Zdeňka Hřiba a starostu Řeporyjí Pavla Novotného (ODS). Všichni tři nyní mají přidělenou policejní ochranu.

Podle Šándora kauza ukazuje buď na špatné fungování českých tajných služeb, nebo je celý příběh smyšlený, protože má spoustu trhlin. „Babiš si vůbec není jist, zda je to pravda. Bez ohledu na relevantnost se toto zásadně nekomentuje. Pokud byl informován tajnou službou, tak pouze velmi vágně,“ píše Šándor na svém Facebooku k podivnému vyjádření premiéra.

„Naše tajné služby mají své zdroje v nejvyšším vedení ruských zpravodajských služeb, koneckonců, jak by jinak věděly, že v kufru ruského diplomata je ricin a že je určen k likvidaci zmíněných politiků. Tímto o ně přišly,“ má jasno Šándor. Navíc podle něj bezpečnostní komunita očividně má trhliny. „Nejméně tři zdroje to pustily novináři Kundrovi. To by nebyl zrovna pěkný obrázek o jejím stavu,“ pokračuje.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Nechápe také, proč by tajné služby zmíněného agenta dávno nevyhostily z České republiky. „Pokud měl být sledován k opatření dalších důkazů, pak by to nemělo bývalo vytéct do médií,“ všímá si a dodává, že lidkvidaci tří politiků by navíc jeden agent ani nezvládl. „Do jejich likvidace by muselo být zapojeno více pracovníků ruské ambasády, či jejich agenti z řad našich občanů. Jeden by to těžko zvládl,“ je přesvědčený Šándor.

Kolář vzbudil v Rusku kontroverze tím, že nechal odstranit sochu maršála Koněva, za což si vysloužil tvrdou kritiku a také návrh na trestní stíhání. Novotný si Rusy zase rozhněval svým záměrem postavit pomník vlasovcům, kteří jsou v Rusku vnímaní jako nacisti a zrádci národa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…