Výbuch vzteku v ČSSD! Hašek jmenován volebním manažerem a Dienstbier a další jsou v totálním varu

23.04.2020 16:23 | Zprávy

Grémium ČSSD rozhodlo, že se volebním manažerem sociální demokracie stane bývalý hejtman Michal Hašek. To pobouřilo stranické senátory, podle nichž je Hašek naprosto nepřijatelný kandidát. Předseda senátorského klubu Petr Vícha prohlásil, že „Hašek je rozený lhář“, a podle senátora Jiřího Dienstbiera „se někdo musel úplně zbláznit“. Volba vyvolala posměšky i na sociálních sítích, třeba komentátor Petr Bittner vyzval ČSSD k návratu Zdeňka Škromacha.

Výbuch vzteku v ČSSD! Hašek jmenován volebním manažerem a Dienstbier a další jsou v totálním varu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Michal Hašek.

Na grémiu, kde byl Hašek zvolen manažerem nadcházejících voleb, chyběli zástupci senátorů sociální demokracie, kteří se nyní podle Deníku N proti výsledku volby ostře vymezují.

„Na grémiu jsem nebyl a netušil jsem, že manažerem má být pan Hašek. Kdybych tam byl, hlasoval bych proti. Momentálně krotím vášně senátorů, kterým tato volba vadí,“ shrnul předseda senátorského klubu Petr Vícha s tím, že „Hašek je rozený lhář“.



Vícha prý o volbě nebude mluvit s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem, protože má nyní jiné starosti. „Chápu, že on má jiné starosti, ale nerad bych přišel o kolegy, kteří nechtějí kandidovat, protože máme špatného volebního manažera. Přece jen sociální demokracie má 130 let,“ dodal s tím, že by lidé kvůli volbě Haška neměli svoje kandidatury stahovat.

Senátor Milan Štěch ale prohlásil, že tato volba je pro něj nepřijatelná. „Na grémium jsem nebyl ani zvaný. Mám jenom právo účasti, ale nemám rozhodující hlas. Zvolení Haška ale respektovat nebudu. Jestli bude pan Hašek volebním manažerem, mým manažerem určitě nebude. Ještě si to rozmyslím, ale teď je pro mě absolutně nepřijatelný,“ hromuje Štěch.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…