Vypadá jako nemocný fanatik, řekl o Bártovi Kalouskův muž. A zde je odpověď

26.07.2012 13:55

Poslanec Věcí veřejných Vít Bárta tvrdí, že Miroslava Kalouska a Richarda Hávu ani nenapadne, že proti nim nikdo neintrikuje, ale že prostě jejich lumpárny už nelze ututlat jako dřív. Pro ParlamentníListy.cz tak zareagoval na zbrojařova slova pro MF Dnes, podle nichž je za kauzou s letadly CASA boj proti ministru Kalouskovi.

Vypadá jako nemocný fanatik, řekl o Bártovi Kalouskův muž. A zde je odpověď
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Nejznámější český obchodník s vojenskou technikou Richard Háva odmítl v rozhovoru pro MF Dnes, že by byl nákup letadel CASA předražený a celou kauzu označil jen za součást boje proti ministru financí Miroslavu Kalouskovi, jenž začal některým lidem vadit svou důsledností při prošetřování celé řady velmi podivných dotací, nákupů a finančních transakcí.

Při té příležitosti se opřel do nesmlouvavých kritiků obchodů realizovaných pro stát společností Omnipol Víta Bárty a Tomáše Jarolíma. „Vít Bárta je z mého pohledu člověk, který vstoupil do politiky výhradně ze zištných důvodů, a teď vykřikuje s výrazem fanatika ve tváři, že je nutné nás všechny pozavírat a že musíme vrátit 650 milionů korun,“ připomněl Háva požadavek VV, aby stát vymáhal po Omnipolu údajné předražení zakázky.

Věci veřejné odšpuntovaly policii a ta teď konečně koná

Ministra Kalouska prý řada lidí nemá ráda pro jeho statečnost a chytrost a politickou vyzrálost. „Já tady koukám, jak vystupuje pan Jarolím z Věcí veřejných, planou mu oči a má pravděpodobně nějakou nemoc. Anebo pan Bárta, člověk, který se živí špiclováním a nahráváním lidí, kterého dali kmotři do VV, s. r. o., jenom aby se jim lépe kradlo, a jsem brutálně v šoku,“ zachoval se Háva podle rčení, že nejlepší obranou je útok.

Jeho slova si Vít Bárta vysvětluje tím, že Háva vůbec nepochopil, že se časy mění. „Kalousek a Háva se svým kámošem Kmentou vedli destrukční kampaně vůči Věcem veřejným od začátku, co jsme v parlamentní politice. Jak léta dělají politiku stejným způsobem, tak je ani ve snu nenapadne, že proti nim nikdo neintrikuje, ale že prostě jejich lumpárny už nelze ututlat jako dřív, neboť VV odšpuntovaly policii a nyní platí padni komu padni. Tedy doufejme,“ říká pro Parlamentnílisty.cz na poslanec Věcí veřejných Vít Bárta.

I ten největší zloděj si o sobě myslí jen to nejlepší

Naopak Tomáše Jarolíma zbrojařovo vyjádření pobavilo. „Myslím, že i ten největší zloděj si o sobě myslí jen to nejlepší. A statečnost ministra Kalouska? To je stejné. I ten, kdo jde vykrádat banku, musí mít odvahu a být vlastně statečný. Jinak to komentovat nepotřebuji, to udělá s důkazy policie,“ přidává se pro Parlamentnílisty.cz místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…