Zasedne Senát. Na programu osoba blízká i zdravotnictví

21.07.2011 6:28

Senát by se měl ve čtvrtek dostat ke schvalování vládní zdravotnické reformy, která má spolu se zavedením zpoplatněné nadstandardní péče například zvýšit poplatky za pobyt v nemocnici. Opoziční ČSSD, která má v horní komoře parlamentu většinu, se chystá reformu zamítnout.

Zasedne Senát. Na programu osoba blízká i zdravotnictví

Senátoři se mají věnovat také novele, která má zabránit výmluvám řidičů na osobu blízkou při řešení dopravních přestupků. Senátní výbory odmítly návrh, aby problém svalování viny za přestupky na osobu blízkou vyřešilo přenesení odpovědnosti na provozovatele vozidla. Podle senátorů by tato úprava mohla být v rozporu s ústavou.

V poledne by se Senát mohl dostat také k rozhodování o vydání senátora ČSSD a přerovského primátora Jiřího Lajtocha k trestnímu stíhání, které souvisí se zakázkami na přestavby přerovského domova důchodců a zimního stadionu.

Dopolední část jednání bude patřit zejména peticím. První z nich požaduje zvýšení platů pedagogů s praxí, kteří mají díky opatření ministerstva školství od letoška mnohdy nižší platy než začínající kantoři. Druhá je protestem proti majetkovému propojení Státní opery Praha s Národním divadlem. Senátní školský a kulturní výbor obě petice označil za důvodné a doporučil Senátu, aby se za požadavky signatářů postavil.

Kromě jiného se budou senátoři zabývat také novelou loterijního zákona, která přináší nová pravidla regulace hazardu. Podle všech informací ji vrátí poslancům s pozměňovacím návrhem. Řešit se bude také návrh, který znemožňuje vznik zaměstnaneckých penzijních fondů v tuzemsku.

Čtěte:

Senát schválil novelu zlepšující ochranu před falšováním vín

Výmluvy na osobu blízkou pokračují. Senát návrh zřejmě vrátí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …