Žbluňk! Jiří X. Doležal prý dostal kýblem vody. A pak... Hovorková naříká a není sama

26.01.2024 13:28 | Monitoring

Redakcí Forum 24 otřásá „agresitiva dezinformační scény“. Komentátor Jiří X. Doležal, který s deníkem spolupracuje, se rozhodl vyzpovídat muže z Karlovarského kraje, který točil videa o tom, že bude emigrovat do Ruska. S žádostí o rozhovor jej novinář oslovil opakovaně, jelikož ale dotyčný nereagoval pozitivně, zazvonil s otázkami přímo u jeho dveří a schytal to kýblem vody. Případem se nyní zabývá policie.

Žbluňk! Jiří X. Doležal prý dostal kýblem vody. A pak... Hovorková naříká a není sama
Foto: Repro Youtube
Popisek: Novinář a psycholog Jiří X. Doležal

„Náš redakční kolega Jiří X. Doležal dlouhodobě mapuje projevy ruské propagandy, proruskou scénu na sociálních sítích a její představitele. Samozejmě stejně jako my všichni dostává řadu sprostých i výhružných vzkazů. Jednoho muže z Karlovarského kraje proto v reakci na jeho videa oslovil s žádostí o rozhovor, ten mu napsal, že ‚přijde za ním a všechno mu řekne od plic‘, ale neměl se k tomu,“ popisuje situaci redakce Forumu 24.

„Jiří X. Doležal se proto za tímto člověkem vydal spolu s fotografem, který věc dokumentoval, aby mu dal možnost říct, co si myslí, a také vysvětlit svá sdělení o tom, že se chystá emigrovat do Ruska. Skončilo to ovšem vážným pokusem o fyzické napadení novináře a zásahem policie,“ uvedla redakce s tím, že po poradě s právníky zveřejní audiovizuální materiály i další postup.

Zveřejnila také svědectví Jiřího X. Doležala, v němž líčí, jak se v podstatě snažil nahánět na rozhovor muže, který na facebook umístil příspěvek, v němž podle Doležala příšerně nadává premiéru Fialovi a ohnivě prohlašuje, že chce emigrovat do Ruska.

Nejdříve si vyměnili několik ostrých zpráv na facebooku, protože se ale příznivec Ruska k rozhovoru s Doležalem neměl, po chvíli pátrání novinář vyhledal jeho bydliště a zazvonil nakonec u jeho dveří. „ Zazvonil jsem, ozval se mužský hlas, stejný jako na videích, a pak se otevřelo okno několik pater nad námi. A ozval se řev. Nadávky, spílání, jekot. Pak na chvíli zmizel, vzápětí se objevil znovu, s kýblem a na nás letělo vědro vody. A z okna zase zmizel. Z domovních dveří najednou vyrazil pan QQ, agresivně řval a nadával, a hrnul se na mne ve tmě toho lednového večera neuvěřitelnou rychlostí,“ popsal Doležal s tím, že to, co následovalo, poté je v šetření policie a nebude se k tomu nyní více vyjadřovat.

Šéfredaktorka deníku Forum 24 bije po tomto incidentu na poplach, že agresivita dezinformační scény narůstá. „Našeho kolegu Jiřího X. Doležala se pokusil napadnout muž, který na svých videích sděluje, že se bude stěhovat do Ruska. Agresivita dezinformační scény je skutečně vážná věc a napadat novináře je v civilizované zemi snad stále ještě nepřijatelné,“ uvádí na sociální sítí X.

Její kolegyně upozornila, že by nešlo o první případ, kdy novináři nemají proti takovým útokům zastání. „Nebyl to první případ. U mě to ale přestupková komise nejspíš smetla ze stolu bez trestu. U projednávání jsem nesměla být, nesměla jsem se ani dozvědět výsledek. Novináři se u nás tedy zřejmě mlátit smějí,“ povzdechla si následně komentátorka Forum 24 Jenny Nowak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vidím to jako obtěžování, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseQ , 26.01.2024 13:41:38
případně vydírání. Když novinář provokuje, tak se nesmí divit.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…