Že by tu byl konec? Verdikt v kauze Čapí hnízdo by mohl padnout v červenci

30.06.2019 19:51

Půlka července. V této době by měl přijít státní zástupce s výsledky vyšetřování kauzy Čapí hnízdo. Píše to server Echo24.cz s tím, že by se tak mělo stát ve chvíli, kdy by celá kauza probíhala standardně.

Že by tu byl konec? Verdikt v kauze Čapí hnízdo by mohl padnout v červenci
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Echo24.cz se tak odvolává na slova vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové pro Lidové noviny, která udává jako obvyklou dobu pro vydávání obdobných rozhodnutí tříměsíční lhůtu. A návrh na obžalování premiéra Andreje Babiše (ANO) – a nejen jeho – byl podán 17. dubna. Rozhodnutí by měl vyřknout státní zástupce Jaroslav Šaroch.

Bradáčová v rozhovoru mimo jiné odmítla to, že by v případu docházelo k jakýmkoliv intervencím. „Státní zástupci by měli být natolik zkušení, aby nepodlehli jakémukoliv tlaku, nemohou se dát ovlivnit nikým a ničím,“ dodala. Šaroch se však podle všeho musí zabývat i návrhy na zastavení trestního řízení, které byly v celé věci podány. A to má vliv na délku zpracování věci. 

„Dobu, o kterou se může zpracování věci prodloužit, nelze predikovat,“ sdělil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …