Zeman kouří, hasiči jedou? Bulvár zatápí prezidentovi na titulní straně

04.04.2013 7:53

Na Pražský hrad museli v úterý vyrazit požárníci. Výjezd hasičského vozu byl zapřičiněn vyhlášeným požárním poplachem. Bulvár spekuluje, že důvodem nejspíš byla kuřácká vášeň prezidenta Zemana, která aktivizovala požární hlásič.

Zeman kouří, hasiči jedou? Bulvár zatápí prezidentovi na titulní straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Evropské komise Barroso s prezidentem ČR Zemanem

Anketa

Dělá Miloš Zeman svou práci dobře?

77%
23%
hlasovalo: 15285 lidí

„Ano, potvrzuji výjezd,“ sdělila deníku Blesk mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. K vyhlášení poplachu mělo dojít v úterý večer před půl jedenáctou. Následně byla aktivizována hasičská jednotka, sídlící přímo na Hradě. „Byl to planý poplach,“ uklidnila mluvčí hasičů. Z kusé informace udělal bulvár senzaci, kterou rozmázl na titulní stránce fotografií prezidenta Zemana s cigaretou, doplněnou titulkem "Náruživý kuřák Zeman a... na Hrad uháněli hasiči" a varováním "čidla všechno zjistí, pane prezidente".

Hradní mluvčí Hana Burianová nechtěla detaily celého poplachu prozrazovat. „Jednalo se o planý poplach v přípravné kuchyni. Více celou záležitost nebudeme komentovat,“ uvedla. Bulvární deník ovšem přichází s tvrzením, že v přípravné kuchyni v jižním křídle Hradu se příliš často nevaří. Většinou se tam pouze dozdobují pokrmy, které se nosí na stůl oficiálním návštěvám. Proto není jasné, co mohlo požární senzor zalarmovat.

V úterý večer prezident Miloš Zeman hostil předsedu Evropské komise José Manuela Barossa. Bulvár proto spekuluje, že si prezident, známý svou závislostí na nikotinu, nejspíš v průběhu večeře odskočil do kuchyně na „šluka“. V tom případě jej prý zradily hlásiče požáru, které jsou na Hradě velmi citlivé.

„Kouření je jednou ze tří nejčastějších příčin požáru,“ doplnil ke spekulaci bulváru vyšetřovatel požárů Radek Kislinger. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…