Známý lékař zcela veřejně: Zeman dostal infuze? Informace o jeho stavu jsou nekompletní. Je zde možnost, jak ho odstranit z funkce

28.09.2019 8:57

Zdraví hlavy státu je pro mnohé nekonečným tématem. Na blogu na serveru Aktualne.cz se k zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana vyjádřil lékař Martin Jan Stránský.

Známý lékař zcela veřejně: Zeman dostal infuze? Informace o jeho stavu jsou nekompletní. Je zde možnost, jak ho odstranit z funkce
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Stránský se vyjádřil na serveru Aktuálně.cz ke zprávě, že prezident Zeman dostane kvůli dehydrataci infuze, což hlava státu oznámila včera večer. „Z (nejen) lékařského pohledu se jedná o informace, které jsou nekompletní a podezřelé, a to ze třech důvodů. Jako první je pozoruhodné, že prezident státu, který by údajně měl mít optimální stravu a pitný režim, se dostal do situace, při které musel dostat ‚rehydratační a minerální‘ infuze přímo do krve,“ poznamenal Stránský a uvedl, že zdravotní sestra v jeho klinice se podivovala nad tím, že hradní mluvčí Jiří Ovčáček neumí Zemanovi podat sklenici vody. 

„Zjevně vznikla nestabilní situace, což vede k druhému bodu: když se to stalo jednou, nestane se to znovu, a co za tím tedy stojí? Odpověď na tuhle otázku neznám, protože se na ni ještě nikdo zřejmě nezeptal. Proč? Jako poslední je tu samotný přístup léčby tzv. lege artis, tedy na náležité odborné úrovni,“ poukázal dále Stránský a uvedl, že při dehydrataci a nedostatku minerálů by mělo stačit vypít jen pár sklenic minerální vody. Infuzi pak považuje za něco jiného. 

„Absence informací o skutečném zdravotním stavu prezidenta je naprosto cílená. Oproti tomu stojí jeho stále omezenější vystoupení na veřejnosti, včetně oznámení, že se nehodlá zúčastnit kulatého výročí sametové revoluce. Mnozí se tedy ptají – na co tedy máme prezidenta? Pokud se na veřejnosti vyskytne, nelze si nevšimnout jeho usínání na mezinárodních veřejných ceremoniálech, stejně jako pokračující omezenosti chůze a koordinace kvůli cukrovce, která bohužel pokračuje v ničících efektech i při optimální léčbě. O efektu alkoholu, jak v minulosti, tak v současnosti, nemluvme,“ uzavřel Stránský a poukázal i na ústavní možnost, jak odstranit Miloše Zemana z funkce – prohlásit neschopnost hlavy státu vykonávat funkci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …