Fotoblog Františka Dostála: Provokatéři

21.10.2015 16:26

Jsou lidé, a myslím, že jich přibývá, co se prezentují provokováním okolí. Někdy na tribuně, jindy i během všelijaké demonstrace.

Fotoblog Františka Dostála: Provokatéři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti islámu a uprchlíkům na Václavském náměstí

Současný pantáta na Hradě se nedávno nechal slyšet – „Provokuji, tedy jsem". Samozřejmě, že už nesdělil, čím vlastně je. Teď by mohlo následovat hodně slov směřujících na jeho hlavu. Při jednom rozhovoru pronesl rovněž větu – „Sviňáckou fázi už mám za sebou". Zřejmě je omyl na mé straně, ale já si to nemyslím.
Ve funkci již není bývalý hradní klimatolog, co neumí vysvětlit udělenou amnestii, který se zase provokacemi snaží na sebe upozorňovat. Na knižní trh přichází z další knihou zápisků z cest, které si ale nejspíš neuhradil ze svého. Myslím si, že ani kdyby A. Dumas nepsal další knížku o třech mušketýrech ještě po 180 letech, stejně by tohoto provokujícího písmáka nedostihl.

Před pár dny provokovali dokonce i běženci, když se všemožně bránili převozu z Bělé pod Bezdězem do Dobrovic. Šťoucháním hokejkou vyprovokuje hokejista také protihráče apod. Jenže často by měla následovat omluva. S tou mají provokatéři potíže a přiblble se dál usmívají. Nevědí, že jsou návodem pro další provokatéry.

značka výsměch František-DostálVyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.