Jan Campbell: Nedůvěra na pokračování

10.06.2017 17:39

Nedůvěra občanů k politikům, podnikatelům a státní správě roste ve všech klíčových státech světa rychleji než houby po dešti. Nedůvěřivci je každý podezřelý a červy vidí i v kyselém zelí, řekl svého času Wilhelm Busch. Zatímco v české kotlině se traduje, že sytý hladovému nevěří, v Rusku, nedůvěra osekává strom lásky. Uvedené citáty tak dokazují, že nedůvěra je stejná jako kaz v zubu. Ničí vztah postupně tím, že ho oslabuje, i když to zvenku není vidět.

Jan Campbell: Nedůvěra na pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Campbell

V dnešním tříhodinovém veřejném senátním slyšení (08.06) obvinil bývalý FBI šéf James Comey prezidenta Trumpa ze lhaní a popsal, jak se cítil pod jeho tlakem. Pro informaci a případné komentáře v budoucnu se mi jeví následující skutečnosti důležité:

1) Comey nemá pochyb, že Rusko ovlivňovalo volební kampaň, a že tak bude konat i v budoucnosti. Nezmínil se ale ani slovem o americkém ovlivňování voleb v Rusku již před rokem 1996 a jinde ve světě, včetně české kotliny.

2) Comey si ze strachu dělal zápisy všech telefonátů a jednání s DJT, protože měl prý „špatný pocit“ a chtěl vyloučit „nesprávnou interpretaci“ obsahů a výsledků svých telefonátů a jednání s DJT. Takové konání nelze nazvat jinak než absurdním, jedná li se o šéfa FBI.

3) Comey potvrdil, že DJT od něj vyžadoval loajalitu. Potvrdil ale také, že DJT ho nikdy k ničemu nenutil, explicitně nevyzíval. Nezmínil se ale ani slovem, jaký typ loajality DJT od něho požadoval. Všeobecně platí nutnost rozlišovat mezi loajalitou k profesi a loajalitou k organizaci. Obě jsou nutné pro úspěšnou práci jakékoli organizace. Vůdce by ale měl být charakterizován profesionální loajalitou.

4) Comey řekl o přání DJT týkající se veřejného prohlášení o tom, že DJT není osobně vyšetřován. Jako profesionál, Comey mohl přání vyhovět, pokud DJT nebyl skutečně osobně vyšetřován.

5) Comey obvinil DJT ze lhaní a vládu z nepravdivého informování. Přiznal ale současně, že on sám organizoval novinářům přístup k zápisům rozhovorů a jednání: Comey zneužil svého přítele, přednášejícího právo na Columbia University, k podsunutí důvěrných informací novinářům, aby nemusel, jak se sám vyjádřil „krmit racky na pobřeží“. Tímto přiznáním Comey dokázal, že byl oprávněně propuštěn ze služby.

6) 56 letý bezpečnostní profesionál druhé ligy s narušeným charakterem a otec pěti dětí, Comey, přiznal, že neměl odvahu odporovat DJT a snažil se to vysvětlit „překvapením“.

Zde se nabízí mnoho otázek. Formuluji pouze tři:

1) Kdo jiný může odporovat prezidentovi USA, když ne šéf FBI, které je nezávislé na prezidentovi USA? Odpověď: osobnost s čistým svědomím.

2) Kdo může být po výslechu spokojen? Odpověď: DJT osobně a jeho právník.

3) Je možné vrátit občanům pocit jistoty zítřejšího dne, nebo dát jim naději a optimismus v době, kdy šéf FBI se chová a koná, tak jak se chová a jak koná, a kdy současně platí, že optimismus je stav duše silných a zdravých lidí, kteří mají schopnost měnit pravidla hry a podmínky? Odpověď: Optimismus se rodí v boji, nelze ho darovat, vracet nebo dát.

To platí i pro českou kotlinu a Rusko, a všechny prezidenty. DJT nemůže ani po slyšení v Senátu vycházet z toho, že bude moci nezávisle jednat s Ruskem. 15.6. během 15 odpovídání prezidenta Putina na otázky občanů se potvrdí moje i Žirinovským veřejné přečtené tvrzení: modlíte se za Evropu, pracujete na Židy, umíráte za Američany a přitom všem nenávidíte Rusy. Proto budeme mít léto s horkými dny. Souhlasu netřeba.

Jan Campbell

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …