Jan Vysočina: Itálie žádá EU o pomoc s migranty, již ten příval nezvládá

30.06.2017 22:35

Proč se požadují od lidí ze zemí mimo Schengenský prostor biometrické pasy a vstupní víza do tohoto prostoru, když tato členská země EU v rozporu se schválenými předpisy pro pohyb osob do EU z vnějšku organizuje a sama se i podílí na dovozu ekonomických migrantů (nejedná se o žádné uprchlíky), kteří nemají vůbec žádné doklady a o vstup do Itálie předem nepožádali?

Jan Vysočina: Itálie žádá EU o pomoc s migranty, již ten příval nezvládá
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Pokud skutečně chce Itálie a také vedení EU nějaké migranty zachraňovat před utonutím u libyjských břehů, tak by je po nalodění v těsné blízkosti u pobřeží této země měly jejich lodě vozit zpět do přístavů Libye. Tam jim žádné bezprostřední nebezpečí nehrozí pokud mají peníze na jídlo. Na zaplacení jejich odvozu na moře pašerákům je měli, tak jich pravděpodobně mají dost.

Akce Itálie a tzv. Frontexu se jeví nadbytečné. Čím větší péče z jejich strany, tím více ekonomických migrantů bude na gumových člunech u břehu Libye a následně i v Itálii. Chce si snad italská vláda přestěhovat do Itálie všechny obyvatele střední Afriky?  Pokud si pozvete nějakého cizince na oběd nebo na večeři, tak také máte ve zvyku žádat sousedy, aby je živily dál celoročně?

Jestli si chce italská vláda spolu se svými občany  hrát na samaritány a starat se o všechny obyvatele Afriky, kteří trpí oproti Evropanům nouzí, tak ať se o dovezené migranty bez dokladů a prostředků postará sama a netahá do toho ostatní členské země EU.

Již tak svým přístupem k dovozu migrantů porušuje italská vláda elementární předpisy pro vstup osob ze zemí mimo Schengenský prostor do Itálie a dalších zemí zapojených do této úmluvy.

Počínání EU i Itálie je již od roku 2014 zcela absurdní. Je vůbec možná náprava tohoto stavu?  Přes jasná upozornění ze strany politiků V4 nejsou ze strany EU a jeho tzv. tvrdého jádra podnikány přiměřené kroky k nápravě. Pouze iniciativa Maďarska zastavila nekontrolovatelný přísun migrantů z Turecka a dalších zemí Asie na tzv. balkánské trase.

Nemůžeme-li ovlivnit většinu vlád EU, když ta jako celek se hroutí doslova před očima, tak nezbývá než vážně uvažovat o vystoupení z tohoto nefunkčního útvaru, který trpí závažnou chorobou (neovladatelné nutkání k sebepoškozování). Úvahy  o tom, že bychom ekonomicky ztratili mimo tuto potápějící se unii států, je nutné hodnotit z dlouhodobého hlediska. Pasažéři Titanicu byli také formálně do potopení této lodi na její palubě v bezpečí.

EU se jeví jako nereformovatelný projekt, který pravděpodobně ani není řízen vládami Německa a Francie. Spíše jejich vlády ovládá nějaký nadnárodní kartel z prostoru mimo EU, který si umanul, že zničí EU v dnešní podobě.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…