Jan Ziegler: Rusko je ráj úchylů a pedofilů

01.11.2016 19:32

Drsný titulek, ale pravdivý. Situace opuštěných dětí v Putinově říši zla je tristní, žijí na ulicích a nikdo se o ně nestará. Často se nabízejí k prostituci, aby se uživily a neumřely hlady. Důsledkem je strmý vzestup AIDS.

Jan Ziegler: Rusko je ráj úchylů a pedofilů
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

To není žádná novinka. Peníze na opuštěné děti, kterých je v ulicích ruských měst více než dost, stát nemá. Za to utrácí miliardy dolarů na armádu, a nehorázně předražené olympiádu a mistrovství světa ve fotbale v roce 2018. Nový fotbalový stadion v Sankt-Petěrburgu pro 69 tisíc diváků bude stát v přepočtu více než 25 miliard korun, přitom srovnatelná Allianz aréna v Mnichově přišla zhruba na třetinu.

Krutý osud bezprizorních dětí v Rusku dokazuje spousta materiálů, jedním z nejpůsobivějších je dokument o jejich přežívání v moskevské stanici metra Leningradská. Ovšem i situace těch nejmenších v mnoha rodinách je hodně špatná. Mnozí mají jenom matku, protože v Rusku je umírají mužové relativně brzy (průměrný věk dožití činí 60 let a mnozí zemřou daleko dříve) nebo chlap chlastá a na děti pak chybí peníze. Dokonce mnohé Rusky prosí odvodní komise, aby už konečně toho jejich syna vzaly na vojnu, protože ony mu doma nemohou dát najíst.

Špatná je i situace dětí v ruských dětských domovech, které jsou podfinancované, mnohé zchátralé a jejich klienti často nedostanou kvůli krizi zdejšího zdravotnictví ani potřebné léky. Rusko se na jednu stranu snaží oslnit okolní svět pořádáním velkolepých akcí, ale na straně druhé se není schopno postarat o potřebné děti, které nechává na pospas ulici a nejrůznějším lumpům, jež je sexuálně zneužívají. Tolerance zla na maličkých je ovšem neodpustitelná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…