Jiří Kobza: Pohádka o svobodě

19.06.2021 10:02 | Komentář

Myslíte si, že máme svobodu? Svobodu pohybu, svobodu projevu, svobodu myšlení? Vážně? Říkali to v televizi? Tu o Karkulce znáte také?

Jiří Kobza: Pohádka o svobodě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza je členem Poslanecké sněmovny, zvoleným za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Svoboda pohybu po Evropě bere poznenáhlu zasvé pod záminkou covid pasů, infekce, narůstá kontrola pohybu původních občanů. Zatím se ke mně nedostala informace o tom, že by stejné omezení byla uplatněna na nelegální migranty, že by se migrační business zastavil a že by do něj přestaly téci (naše vypůjčené) peníze.

Anketa

Vadí vám, že se Jaromír Jágr nechce nechat naočkovat proti covidu-19, protože prý má dostatek protilátek?

5%
88%
hlasovalo: 13336 lidí

Takže svobodu pohybu, kterou jsme si chtěli vycinkat v roce 1989, jsme vycinkali invazní vlně, kterou se nám neustále pod nejlíbivějšími hesly snaží podstrkovat především z Německa. Občané národních států mají sedět doma.

Svoboda názoru? Naprostá iluze. Co si tak asi o tom myslí Michal Walter Kraft, odsouzený za publikování článků o budoucnosti Evropy pod vlnou migrace a islamismu? Co si myslí poslankyně SPD Karla Maříková, nad kterou se vznáší hrozba trestního stíhání hned, jakmile skončí poslanecký mandát, za přirovnání nelegálních migrantů k invazivním biologickým druhům?

To je jenom pár nejkřiklavějších příkladů od nás v ČR, kde „liberální ekosystém“ teprve opatrně zkouší, co všechno si necháme líbit, dokud jsme zastrašení covidem. Půjdeme-li do států západní části  EU, uvidíme takových příkladů mnohem více, navzdory tomu, že místní média o nich usilovně mlčí. Obvinění z rasismu, antiislamismu, xenofobie poletují jako listí na podzim. Co si myslí Marine Le Pen, odsouzená za zveřejnění veřejně dostupné fotografie? Co si myslí Carles Puigdemont, kterému bylo znemožněno vykonávat mandát poslance? Co si myslí zbití poslanci AFD v Německu? A tak bych mohl psát dál a dál.

No a co svoboda slova? Vrchní cenzorka EU Jourová usilovně pracuje na nových a nových výrazech eurospeaku, kterými by zakryla stále důkladnější cenzuru vyjadřování na sociálních sítích a ne internetu. Výrazy jako „boj s dezinformacemi“, „boj proti nenávisti“, „předsudečná nenávist“ a další, které začínají být trestnými činy, mávají škodolibě šátečkem zbytečkům naší svobody. Zastrašování společně s instrukcí EU o tom, jak a o čem má informovat ČT, vytváří propagandistický proud, za který by se nestyděl ani velký Kim. Dokonce tlačí na provozovatele sítí, aby zaváděli stále hustější a hustější filtry, které okamžitě smažou jakýkoliv nepřípustný příspěvek. Některé servery již jsou předem označeny jako šiřitelé dezinformací.

Nemohu si pomoci, ale jako konzervativní demokrat si pod pojmem svoboda představuji něco úplně jiného. To, co prožíváme dnes, je předstupeň k totalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…