Jiří Košťák: Papalášské metody nezapomněl a ještě brečí...

18.10.2018 21:26

Člověk se nestačí divit a musí se jen smát. Potrefená husa se vždy ozve, chtělo by se připomenout staré dobré přísloví.

Jiří Košťák: Papalášské metody nezapomněl a ještě brečí...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

Ve středečním komentáři Hvězdná pěchota a zhrzení papaláši jsem se zaměřil na  situaci kdy jistá skupinka v  KSČM  se snaží neúspěchu voleb využít ve vnitrostranickém mocenském boji a dělá vše, aby se dostala konečně na trůn. Nikoho jsem konkrétně nejmenoval a jen věcně pojmenoval situaci  a její absurdní složitost. A ejhle, tu máš čerte kropáč!  Josef Skála se okamžitě poznal a zareagoval hystericky. Má zvláštní rozlišovací schopnost.

Budiž. Ale jeho tvrzení, že z článku  kape dokonce i  druhohorní antikomunismus, je legračně hloupé a nepravdivé, a už na svěrací kazajku ! Josef Skála rozhoduje co je a není antikomunistické...

Jsem komunistou 47 let a byl jsem u zakládání Leninského svazu mladých, a na rozdíl od jiných jsem legitimaci komunistické strany nikdy nezahodil , ani nevyměnil za různé pašalíky, kšefty či podnikání  třeba v Německu. Nejsou těmi skutečnými antikomunisty třeba ti, co horlivě píší v pravicových mediích jako Lidové noviny, Mladá fronta Dnes či Idnes  napadají KSČM, její vedení a staví se role jediného spravedlivého_? A pravicová sdělovadla jim to s chutí uveřejnují  a hýčkají si je.

Inu, jak vidět Josef Skála si argumenty upravuje podle svého pokřiveného vidění. Prý jej ostouzím už roky?!

Pravda je zase o poznání jiná. Před IX. Sjezdem jsem na facebooku KSČM  hájil před skupinkou, která na stranu plivala a snažila se dehonestovat vedení, na předsedu natočila hnusné video. Chtěli ublížit předsedovi, ublížili celé straně.  Tak v tom měl prsty soudruh Skála a jeho hoši?To jsem nevěděl. Z jeho současné reakce by se tak totiž dalo  usuzovat. Je zřejmé, že  Josef Skála nezapomněl papalášské metody,upravuje si fakta a pravdu k obrazu svému .Prostě na papaláše jako spolek bohů se nesmělo křivě podívat, natož je drze kritizovat. A  nyní  brečí a staví se role ubliženého a zároven jediného spravedlivého, který vše zachrání. Ovšem dostane-li se k  veslu  on a jeho věrní.

Připomíná také ,že byl hlavním funkcionářem  Mezinárodního svazu studenstva za „ubohých“ 6000 hrubého. Proboha, to je drzost! Já jako redaktor ,vedoucí oddělení redakce a spousta dalších lidí jsme si o takovém platu mohli nechat jenom zdát!
Josef Skála žije v bublině.  Ve svém uzavřeném světe bývalých nomenklaturních , kádrů, a dodnes neví jak žili obyčejní lídé, kteří nepatřili k věrchušce.Je mi ho líto.

Neostouzím Josefa Skálu. Ani nikoho jiného. Ale vždy budu bojovat proti těm, kteří si  usurpují aroganci moci, jedinou svoji pravdu a chtěji komunistickou stranu rozbít anebo privatizovat ve svůj  klub bývalých papalášů a jim hrstky naivně věrných!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…