Josef Reiman: Vážený pane presidente...

12.12.2011 17:40

...těmito slovy začíná nejen píseň americké zpěvačky Pink v jejímž textu říká řadu věcí pro presidenta Bushe mladšího nepříjemných. Stejně tak se vyznává ze svých pocitů zpěvák Randy Newman. Protože jsem ve svém věku hlas ztratil, dovolte mi abych Vám prostřednictvím Parlamentních listů projevil také svůj názor.

Josef Reiman: Vážený pane presidente...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Podotýkám že já, protože i Vy velmi rád používáte toto osobní zájmeno. Snad nebude povrchní, ale zcela jistě bude populistický. Nemám proč se za toto slovo stydět.

Jsem pamětník a bezděky sleduji Vaši karieru a peripetie s ní spojené již více než dvě desetiletí. Přiznám se, že jsem nepátral po věcech osobních a tak jen rád vzpomínám na Vaši sportovní dráhu. Nevysoký, ale velmi ambiciozní a dravý hráč. Myslím že tato charakteristika je dodnes platná.

Je však několik momentů ve Vaší politické dráze, které mi nejsou jasné a možná by bylo zajímavé se Vás zeptat. Kde jste tedy skutečně byl 17.listopadu 1989. Na cestě z Vídně? Nebo v pražských ulicích naplněných bolestí a násilím? Musím však konstatovat, že jste velmi rychle našel cestu do centra dění listopadových událostí v Laterně Magice. Byla to ideální příležitost, která po několika dnech nejistoty vyústila ve formování nové cesty naší vlasti, která je od té doby až do dnes lemována Vašimi kroky. Není důvod popisovat Vaše předsednictví v ODS a podíl na likvidaci Občanského fora. Stejně tak jako sinusoidu Vašich pohybů na postu předsedy této strany. Možná to zní téměř kacířsky, ale z pohledu občana jsem měl trochu dojem, že se Vás strana snažila nominací na post presidenta konečně vystrnadit z pozice ve které jste rozhodoval téměř o všem. Jestli dobře nebo špatně, to už je na Vašem vlastním uvážení.

Jako president naší vlasti jste persona grata a lidé Vám ještě stále věří. Pravda, Vaše druhá volba byla poněkud dehonestující. Z výše pražského hradu se díváte na ten podivný režim který vlivem slabé vlády dává další a další šance zkorumpovaným lidem i firmám. Požadavkům úzkých zájmových skupin a na lidi shlíží s despektem. Prosím, nechtějte po mně abych konkrétně jmenoval. Nemohu, nemám důkazy, ale celá společnost o tom už dnes mluví velmi nahlas a jistě by vám mohli informace podat parlamentní funkcionáři či představitele státních kontrolních institucí.Možná že mě napomenete že jsem nečetl Vaše knihy, ale zatím je mnoho jiných které mě zajímají více. Víte, znám Vaše slova o tom že politika se nedá dělat na ulici, že je třeba před právníky zhasnout, aby mohli ekonomové pracovat, stále mám na paměti že neznáte rozdíl mezi čistými a špinavými penězi, či že republika není zaopatřovací ústav a každý se musí postarat sám o sebe. Třeba z hradu nejsou vidět bezdomovci, nezaznívá k Vám z ulic volání po spravedlnosti. Prostě žijete ve svém světě odtrženém od reality. Místo vděčné klaky vyjděte prosím mezi obyčejné lidi či studenty, zda Vám budou tleskat za výrok o parazitování na společnosti. Zkuste to, stojí to za to.

Reiman  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Reiman

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…