Petice: Následujme odvážného příkladu Tomáše G. Masaryka

13.03.2018 15:42

Petice za přesun velvyslanectví ČR do Jeruzaléma

Petice: Následujme odvážného příkladu Tomáše G. Masaryka
Foto: pixabay.com
Popisek: Zeď nářků

Vážený pane prezidente,
vážený pane předsedo Senátu,
vážený pane předsedo Poslanecké sněmovny,
vážený pane předsedo vlády,
vážený pane ministře zahraničních věcí,

my občané České republiky Vás žádáme a vyzýváme, abyste v roce, kdy si Češi a Izraelci připomínají naplnění svých snů o svobodě a oslaví 100 let od založení Československa a 70 let od vzniku Státu Izrael, podpořili rozhodnutí USA o přesunu velvyslanectví do Jeruzaléma a v duchu nejlepších tradic československé zahraniční politiky následovali odvážného příkladu Tomáše G. Masaryka a Jana Masaryka, kteří podporovali úsilí židovského národa o založení vlastního státu a také v co nejbližší době rozhodli o přesunu velvyslanectví České republiky v Izraeli do jeho hlavního města Jeruzaléma.

Považujeme za významné i strategické, nejen z hlediska naší zahraniční politiky, aby Česká republika byla jednou z prvních zemí, která své velvyslanectví do Jeruzaléma přesune, byť prozatím v symbolické formě.

Takové rozhodnutí a zahájení přesunu velvyslanectví považujeme za jasné přihlášení se k odkazu zakladatelů našeho státu, za významný signál našim spojencům o strategickém směřování české zahraniční politiky, ale i za vyjádření respektu k právu Izraele určit si svoje hlavní město.

Jsme připraveni být všestranně nápomocni při naplnění vašeho rozhodnutí a plně vás při jeho uskutečnění podporovat. Důvody naší občanské iniciativy vysvětlujeme v otevřeném dopise (ZDE). Na důkaz naší svobodné vůle a podpory této výzvy a otevřeného dopisu připojujeme svůj podpis.

Český spolek přátel Izraele, Centrum Sion

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…