Petr Paulczynski: Bátora končí. Kdo bude další?

08.12.2011 22:17

Ladislav Bátora, dle mnohých enfant terrible politické scény ležící v žaludku jak mediální frontě tak různým Halíkům, Peheům, Dvořákovým či Šiklovým, si poté co opustil oficiální pozici na ministerstvu, pustil jak se lidově říká hubu na špacír a vypustil výroky, které byly divoké i na můj vkus.

Petr Paulczynski: Bátora končí. Kdo bude další?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Ne že by se s nimi nedalo souhlasit, ale přece jenom vše má své meze. Pravdou je, že to nebyl on, kdo si začal, ale říci o galaktickém ministru financí : "Žijeme v době, kterou jsme si nevybrali, a naši zemi řídí nelidské stvůry typu Miroslava Kalouska, které nám zvolili jiní", je v našich končinách neobvyklé. Nazval jej také "ubožáckým šmejdem, který si nevidí do huby". "Moje pohledávka je velmi, ale opravdu velmi vysoká. A blíží se termín splatnosti...," vzkázal Kalouskovi.

Nešetřil ani předsedu TOP 09 a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. "Čekal jsem hrůzu a ministr nezklamal... Pravda je, že mě ale mile nedávno překvapil, když v Právu prohlásil, že by mi svěřil sklad tužek. Já jemu ani to ne - vůl je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, Jeho knížecí Jasnost je velmi raritní kombinací obého," sdělil Bátora.

A to holt neměl. S nálepkou extrémisty odchází i z čela D.O.S.T. Zajímavé je, že jeho sešikovaným nepřátelům nevadí mnohem horší levicový extremismus v KSČM, mladých komunistů, různých anarchistických spolků, Patočků, Stropnických atd. Daleko skandálnější než Bátora na školství či v čele D.O.S T je soudružka Semelová v Poslanecké sněmovně, která veřejně oslavuje zločince a masové vrahy.

Nechápu, proč vlastenec, odmítající multikulturalismus a socialistickou Evropskou unii, je cejchován jako extrémista ba dokonce neonacista.

Nemá pravdu Sám Bátora se svým výrokem: "čeští novináři jsou už předlouho povýtce jen kvazisanitárními hyenami demokracie a jejími agilními hrobaříky zároveň. Kvazisanitární proto, že se na rozdíl od příslovečných hyen vrhají začasté i na zdravé kusy, a jako by to samotné nestačilo, se zvráceným apetytem se navíc každodenně zahryzávají do naší vlasti a do našeho národa."

Už vidím radostné křepčení kavárenských intelektuálů a elitářů, kteří nám káží, tu jedině správnou pravdu a lásku. Kdepak nějaká D.O.S.T založená považte na těchto podezřelých principech:
- Uznávám rodinu, založenou na manželském svazku muže a ženy, za základní výraz lidské sounáležitosti a odmítám snahy o její demontáž.
- Uznávám nestejnost a komplementaritu muže a ženy a odmítám shora řízený program bezpohlavní společnosti.
- Uznávám výsostné právo rodičů na hodnotovou výchovu potomků v souladu s přirozenými mravními normami a odmítám snahy o ideologizaci školních výchovně-vzdělávacích programů.
- Uznávám hodnotu právního státu a principu presumpce neviny a odmítám jakékoli pokusy o porušení tohoto principu i snahy vnést do české legislativy vágní, právně irelevantní termíny, např. „extrémismus".
- Uznávám hodnotu národa a vlasti jako konstitutivní prvek utváření lidské osobnosti a odmítám se rozplynout v tavícím kotlíku vykořeněného kosmopolitismu.
- Uznávám hodnotu autentického náboženství a odmítám jeho řízené odstraňování z veřejného života, ale také jeho zneužívání pro nenáboženské cíle.
- Uznávám západní, anticko-křesťanské kořeny naší tradiční kultury a odmítám její účelové „úpravy" v duchu tzv. politické korektnosti.
- Uznávám relativní hodnotu různých lidských kultur a odmítám snahy o jejich umělou nivelizaci za účelem utvoření jediného multikulturního "světového názoru".
- Uznávám nedotknutelnost soukromého vlastnictví a odmítám snahy o zpochybnění této nedotknutelnosti.

Já to podepsal. A se mnou mnoho dalších. Tak co s námi? Defenestrovat? Ukřižovat?

Bátoru už dostali. I když si tak trochu svou hubatostí naběhl. Pád Bátory v době, kdy se pomalu chystá Velkoněmecká říše bez Wehrmachtu je porážkou národní myšlenky.
Prohrála svoboda slova. A ta buď je nebo není. Tak jako každá svoboda je nedělitelná.

Svého času nesl pan Bátora na protiklausovské demonstraci ceduli: "Intelektuálové jděte do hajzlu." Nešli. Jsou tu pořád a škodí.

Zatím dostali Bátoru. Kdo bude další?

Psáno pro blog.iDnes.cz

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…