Rozalio: Nový zákon jasně odhalil, že podmínka řádného očkování do školky je pouze trest, nikoliv ochrana dětí!

23.01.2017 12:53

Neočkované dítě do školky? A kolik mu je - čtyři roky? Tak to do školky nesmí nebo přijde trest! Pět let? Aha, tak nastoupit musí. Toto je absurdní realita, kterou přinesla novela školského zákona o povinném roce předškolního vzdělávání, která tento měsíc vstoupila v platnost.

Rozalio: Nový zákon jasně odhalil, že podmínka řádného očkování do školky je pouze trest, nikoliv ochrana dětí!
Foto: Jovanmandic
Popisek: Očkování dítěte

„Nyní se jasně ukázalo, že podmínka řádného očkování pro přijetí dítěte, není prostředek k ochraně zdraví dětí ve školce, nýbrž sankce,“ říká k zákazu přijímání nedoočkovaných a neočkovaných dětí mladšího než předškolního věku do školek předsedkyně Rozalia Martina Suchánková. “Dítě v den svých 5. narozenin najednou přestává být nebezpečné pro kolektiv a má povinně nastoupit na rok do školky, kde jej přitom předtím nesměli přijmout. Je to poněkud nesmyslné, ne?!“ dodává Suchánková.

Poslanec David Kasal (ANO) ze zdravotního výboru PS a Pracovní komise pro očkování toto již dříve vysvětloval pro server aktualne.cz tím, že pětileté děti jsou odolnější než čtyřleté. Článek zde.

„Pro mě je tento argument směšný. Dítě mladší může být odolnější než starší, záleží na odolnosti jedince, jeho imunitního systému, jestli bylo dítě kojené, na jeho genetické výbavě. A předně - statistika nemocnosti očkovaných a neočkovaných děti starších nebo mladších o těch 365 dní ani neexistuje,“ upozorňuje farmaceutka a maminka Vladislava Šmatlánová na to, že medicína by měla být založena na faktech - pozorování a vyhodnocování.

Navíc mladší a starší děti ve školkách od sebe stejně nejde oddělit. „Já mám třeba předškoláky a dvouleťáky v jedné třídě. A takových školek je mnoho,“ potvrzuje učitelka v Mateřské škole v Polici nad Metují Kateřina Landová, podle které takové opatření postrádá smysl. „Je to postavené na hlavu,“ dodává.

Česká republika, která vstup do mateřských škol očkováním podmiňuje, je v rámci západní Evropy téměř osamocená. „Ani jeden z našich 4 sousedních států žádné očkování pro vstup do školek nevyžaduje. V Rakousku a v Německu, kde je očkování dobrovolné, je to samozřejmé. Ale ani v Polsku a na Slovensku, kde je očkování povinné, nezakazují dětem vstup do školek. Zkušenosti jsou s tímto dobré a obávané epidemie se nekonají,“ dodává Martina Suchánková.

Očkování a školky v Evropě:

Děti do školek bez omezení: 26 států

Do školek pouze očkované děti: 8 států

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

18:08 Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

„The Live and Times of Judge Roy Bean“ (USA 1972) anebo „The Postman“ (USA 1997) a podobně. Tam to c…