Růžena Chrasteková: Co by nás čekalo, kdyby vyhrála zlovolná z nouze koalice dnešní opozice

29.08.2019 20:10

Z moudrého rozhodnutí celorepublikového voličstva skomírající strany TOP09, STAN, KDU-ČSL a ještě ze setrvačnosti se držící nad dvouciferním číslem preferencí ODS (přiberou i v pomalé agónii už ČSSD? - možné je všechno), by chtěli jít do příštích parlamentních voleb jako jednotná koalice, jak se celkem nesměle a už neopakovaně vyjádřili jejich lídři. Protože je jim jasné, že jako samostatné politické subjekty mají poptákách a v podstatě minimální šanci nějak výrazněji uspět, natož se jakkoliv podílet na faktickém vedení státu.

Růžena Chrasteková: Co by nás čekalo, kdyby vyhrála zlovolná z nouze koalice dnešní opozice
Foto: pixabay.com
Popisek: Katastrofa, potopa - ilustrační foto

Oni se jako nemusí vzájemně, dokonce se ani nějak nemají moc rádi, ale co by neudělali pro vidinu opětovného získání moci a všeho toho příjemného kolem, že ano ...

Příjemného pro ně, bezesporu, protože pro občany této země by to byla doslova katastrofa. A nedejpřírodo, kdyby si přibrali k sobě ještě mládežníky od loupeživých, udavačských, v rauši i z oslnění mocí, Piráty! Jako modelový, odstrašující příklad slouží politická koalice vedení šestého pražského obvodu (ale v podstatě i celé Prahy pod Hřibem), kde se dějí věci, panečku! (ZDE)

Mohlo by se také stát, že bychom, pod vedením těchto politických darebáků, vyhlásili válku Rusku i Číně, jakkoliv je to absurdní až směšné. Také by se tady i otevřeně mohla zavést diktatura lepšolidí, pražskokavárenských nadlidí, kteří jsou, samosebou, vzdělanější, mladší a z Prahy (v té době, jak jinak, protože původem, no ...), jelikož ti venkované, staří a nevzdělaní beztak ničemu nerozumí. Elity musí vládnout! Sice k tomu potřebují hlasy i těch starých, nevzdělaných venkovanů, ale to se prozatím zvládne, vždyť jim nabídne elita přičichnout si ke své slávě, takový malinký pocit, že jim mohou být trošku nablízku, třeba jim i zatleskat a podržet dveře. No a potom - těch nápadů už je! Omezit volební právo pouze pro plátce daní (ještě vyřešit ty menšiny, pravda ...), pro lidi pod 65 let věku, třeba i z měst nad deset tisíc obyvatel, pro lidi minimálně s maturitou, ... Nápadů přehršel, vždyť myslitelů a aktivistů, absolventů (i dlouhodobě, přerušovaně studujících) různých obskurních studií, včetně těch kazatelských, máme tady, že ani v milionu chvilkách nejdou sečíst.

Naštěstí je to chiméra, přání jedno z logicky nesplnitelných, které mají všichni ti Petříci Fialové, Farští, arogantní a nedobří Výborní od už nelidských lidovců, bůhvíkdo od TOPkařů, kde se už perou o předsednické korýtko.

A poprali by se stejně všichni jako koni, kdyby, nedej matka příroda a zdravý rozum voličů, tento ze zoufalství slepenec, vyhrál parlamentní volby. To byl souboj titánů, panečku, to by se propustě kanálů pozotvíraly, to by byla teprve kultivovaná politická noblesa! To by bylo teprve zbořených a performovaných soch, památníků a kulturních památek. A možná také mnohé nové Lety pro ty, co by nesouhlasili a nepříjemně, nežádoucím způsobem, kritizovali. To by si elfové a jiní udavači (Piráti by jim metodicky poradili jak) zařádili, to by si "extremistické" strany už ani neškrtli, o "dezinformačních" webech ani nemluvě.

Ne, nestane se, lidé v této naší krásné zemi jsou vesměs soudní a moudří, nikdy tuto hrůzu už nepřipustí. A nejenom ti, co by už, slovy hérečky Holubové, měli "vychcípat", ale i ti mladší a mladí, kteří myslí a myslí dobře.

Není jich až tak málo.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…