Sofie Chrtková: Kdo psal tahák?

23.11.2011 7:30

Tak nám, českým občanům, mluví do duše generální tajemník OECD. Nikomu jistě neušlo, že mluvil dle napsaného taháku naší koaliční vlády – nebo je to snad naopak? Koaliční vláda koná dle diktátu OECD?

Sofie Chrtková: Kdo psal tahák?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas před vlajkou Evropské unie

Ono je to možná jedno, ale je jisté, že mluvil velmi kladně o nejbolavějších škrtech a reformách, které se citelně dotknou zejména těch nejchudších,postižených, nemocných, nezaměstnaných a rodin s dětmi. Shrnuto - naše vláda dělá správné kroky, ale pomalé a má ještě přidat, zejména v rušení nemocničních lůžek a v šetření s léky. Pochválil i nový zákoník práce a na něj navazující opatření, jejichž účelem bude větší flexibilita a produktivita za co nejmenší mzdu - v celé západní EU, co nejvíce odvedené práce a s omezením práv zaměstnance - a jak jinak, než zejména pro zahraniční firmy u nás.

 

Celkem síla, ale i naprostá nedůvěryhodnost pochvaly a doporučení „ na objednávku". Koulejí to s našimi občany skvěle. Koalice se v důvěryhodnosti propadá čím dál více a bylo nutné ji podpořit zvenčí. Naše pravicová média jistě dodala tu správnou omáčku a tak, díky naší vládě, jsme opět dle OECD nejlepší z nejlepších v celé EU. Korupce, skandály, odkloněné miliardy, které dělají celkem několik bilionů - o tom se samozřejmě generální tajemník nezmínil. A to je to, co v jeho kázání pro lid český chybí a dělá je naprosto nedůvěryhodné. Žádná kritika, ale pochvala naší vlády, pochvala za bič, který na občany naše vláda upletla. Nic o mrhání na nejvyšších místech, "zlatých padácích" a "trafikách", předražených a nejhorších dálnicích v EU, nic o zbytečných a přeplácených místech ve vedení úřadů a státních či polostátních podniků, nic o přebujelé státní administrativě, která ubírá zbytečně miliardy. Šel do podrobností, proč vynechal i "B", které se nehodilo?

A také nic o progresivním zdanění, které má EU, nic o tom, že se díky reformám a škrtům zastaví růst domácí ekonomiky a dostaneme se do vnitřní krize státu, nic o tom, že v důsledku škrtů a reforem budou umírat lidé, bude se zvyšovat nezaměstnanost, nemocnost a bezdomovectví. To je zřejmě podle generálního tajemníka OECD v naprostém pořádku. Pokud chce generální tajemník kritizovat nebo chválit, má komplexně, se vším všudy, nikoli jen účelově tak, aby byla naše vláda výhradně chválena, zejména zvenčí a jeho prostřednictvím. Ostatně, za co má být chválena, když Česko přivede zcela,, jak se říká, „na buben"? Považuje pan generální tajemník postupné bídačení českého obyvatelstva za ten správný krok? A vlastně pro koho? Ti nejbohatší se nemusí podílet v žádném případě na záchranných opatření, i když jsou rovněž částí našich občanů a užívají , využívají a zcela evidentně zneužívají náš stát, chudší většinu občanů, zaměstnance i státní pokladnu?

Takové rádce a poradce či kritiky zvenčí, opravdu nepotřebujeme. Díky těmto pánům krachuje i světová ekonomika, proto jsou zcela nedůvěryhodní všeobecně, neboť vytváří svět jen pro bohaté. Ostatně, ocenění našeho chemi-ekonoma, který se nikdy nedokáže trefit do výsledku a kouzlí „za pochodu", muselo vzniknout někde v jejich klubu, kde se všichni jistě schází a někde tam, či v podobném klubu, vznikl i „tahák", který má ocenit, vyznamenat a pochválit vládu za škrty a reformy ničící české občany. Chválí vládu, která má nejmenší důvěru většiny občanů za 22 let a nejen ohledně reforem a škrtům, ale zejména kvůli postupnému nastolení mafiokracie. My víme své. Co se nám však vůbec nelíbí je to, že zchudnutí českých občanů je i prioritou OECD.

Vláda je s rozumem i důvěrou občanů v koncích, tak potřebuje, aby ji někdo dělal reklamu a zvyšoval důvěru u občanů - jak průhledné! Politika vůbec je byznys, zejména u nás, tak potřebuje náležitou reklamu a k tomu je nejlepší použít generálního tajemníka OECD při jeho návštěvě v Praze, ekonomický plátek nebo nějakou ratingovou agenturu. I hloupá reklama může pár hlupáků nachytat, zvláště, je-li zahraniční.

Publikováno se svolením vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla