Vladimír Pelc: Bohouši, co budeš dělat?

23.03.2018 9:05

Bývalý premiér a bývalý předseda ČSSD Bohuslav Sobotka rezignuje na mandát poslance; před hodinou to oznámil na svém facebookovém profilu.

Vladimír Pelc: Bohouši, co budeš dělat?
Foto: Twitter
Popisek: Bohuslav Sobotka jede metrem. Foto koluje po sociálních sítích

Bohuslav Sobotka chce zůstat řadovým členem ČSSD a „aktivním občanem“. Po mnoha letech ve vrcholové politice se prý hodlá vydat „úplně jinou životní cestou“. Jakou neprozradil.

Na svém facebookovém profilu B. Sobotka mj. napsal: „Opustím Poslaneckou sněmovnu a od 1. 4. budu nadále už jen řadovým členem ČSSD. Není třeba v tom hledat nějaké složité symboly či vzkazy.“

Ale to není pravda, Bohouši. Tvůj odchod do politického záhrobí je velmi silným symbolem a vzkazem občanům i aktivním politikům – totiž že politika se dlouhodobě ve lži dělat nedá, a to byla zejména tvoje politika, kdy soc. dem. mnoho před volbami naslibovala, po nich však pramálo splnila; je vzkazem, že byla mizerná tvoje bohoušpolitika, tedy likvidace všech politických oponentů ve vlastní straně, nebo spolustraníků inteligentnějších a schopnějších než jseš ty; tvůj odchod do politického záhrobí je symbolický v tom, že je zřejmé, že premiérem by neměl být někdo, kdo v životě nepracoval, nic sám nedokázal, jenom politikařil, že politickým vůdcem by neměl být někdo, komu jde jen o vládní koryto za jakýchkoli podmínek, že politickým vůdcem nemůže být nekňuba, který se bojí hovořit s lidmi, protože by se ho mohli na cosi nečekaného zeptat, člověk, jenž je osobou nemastnou neslanou, bezvýraznou, své názory v zásadě neprojevující, protože fakticky žádné nemá, pouze teče s větším proudem (jako bahno, jak zpívali Voskovec a Werich).

A tvůj odchod je též vzkazem pro soc. dem. že nejseš schopen napravit politické průšvihy, které jsi způsobil (byť jsi v listopadu 2016 vykládal, že ty jsi změna), a přitom jsi přivedl soc. dem. téměř k politickému krachu.

A Bohouši, co budeš dělat? Vždyť nic, než politikařit, neumíš. Instituce, firma, podnik atd., který se s tebou jakkoli spojí, sdruží, propojí, sváže atp., bude občanům jen pro smích. Stejně jako ty. To jsi, hochu, dopadl.

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …