Koštial (ODS): Mikulovské „ íčko“ slaví 20 let

07.05.2013 20:11

Úspěšné turistické informační centrum za dobu své existence navštívily stovky tisíc tuzemských a zahraničních turistů a pomáhá s informovaností i místním obyvatelům a podnikatelům.

Koštial (ODS): Mikulovské „ íčko“ slaví 20 let
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Mikulovské centrum ročně navštíví 77 tisíc lidí, kteří se zajímají o památky a služby. Organizace vznikla v dubnu roku 1993 a jejím zakladatelem a provozovatelem bylo občanské sdružení Adonis. Od roku 2011 je obecně prospěšnou společností se třemi stálými zaměstnanci, v sezóně se její řady rozrostou o dalších pět pracovníků. Centrum je otevřeno celoročně a hospodaří s rozpočtem zhruba jeden a půl milionu korun.

„Začínali jsme pár let po revoluci v malé místnosti v budově CHKO Pálava. V této době se turistická informační centra budovala hlavně kvůli zahraničním turistům ve velkých a hodně navštěvovaných městech, řada tuzemských turistů na tuto službu nebyla vůbec zvyklá,“ vzpomíná na začátky provozu Marcela Koňáková, vedoucí informačního centra. 

Běžnou náplní „íček“ je prodej upomínkových předmětů, vstupenek a průvodcovské služby. Aby však služby pokryly moderní nároky našich i zahraničních hostů, centrum tvoří a organizuje turistické produkty různého zaměření -  na přírodu, památky, historii či vinařství, dále tematické programy pro školy, doplňkové programy kongresové turistiky a mnoho dalších. Velkým úspěch mají například i zimní prohlídky města se šálkem svařeného vína, které protahají turistickou sezonu a návštěvnost města i o zimní měsíce.

„Mikulovské informační centrum je tím nejdůležitějším článkem propagace našeho města a okolního regionu. Za dobu své existence se stalo jedním z nejlepších turistických center v republice, což dokládá mnoho získaných ocenění,“ dodává Rostislav Koštial, starosta města Mikulova. Tím nejaktuálnějším ohodnocením je titul nejoblíbenějšího centra Jihomoravského kraje za rok 2012, kdy TIC Mikulov uspělo mezi 34 centry jižní Moravy. Uznání jistě patří i za titul nejlepšího TIC České republiky z roku 2004.

Společnost se podílí také na přípravě a realizaci projektů financovaných z Evropské unie, koordinaci regionálních aktivit a osvětě veřejnosti. Je velkým pomocníkem také pro místní poskytovatele služeb.

Rostislav Koštial, starosta města Mikulov

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

7:17 Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

Koalice SPOLU vstoupila do horké fáze kampaně eurovoleb. Za účasti stovek podporovatelů v pražském F…