„Katastrofa, ceny stoupají. Miliardáři z USA.“ Petr Bystroň z Německa. Co se u nás neví

10.05.2023 15:00 | Rozhovor

Rušení jaderných elektráren je katastrofa, ceny elektřiny stoupají, tvrdí poslanec německého Bundestagu Petr Bystroň (AfD). „Teď vychází najevo, že si vše prolobbovali američtí investoři a miliardáři, kteří teď profitují z těch uzákoněných změn,“ dodává s tím, že i sama firma RWE vlastnící jaderné elektrárny se distancovala od demonstrací proti jejich uzavření. Bystroň vysvětluje ParlamentnímListům.cz i různá nařčení, kterým čelí jak on osobně, tak jeho strana. A říká: Budeme vládnout.

„Katastrofa, ceny stoupají. Miliardáři z USA.“ Petr Bystroň z Německa. Co se u nás neví
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Bystroň na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Opět u nás proběhly debaty o tom, kdo nás osvobodil. A zda nás Sověti osvobodili, nebo okupovali. Jak se události na Ukrajině a vztahy s Ruskem propisují do tématu konce války v Německu? Co se mění a co by o tom český čtenář měl vědět?

Myslím, že to je jasné: ve čtyřicátém pátém nás Sověti osvobodili (velkou část území ČR jen proto, že Američané zůstali stát u Plzně). No a v šedesátém osmém nás Sověti spolu s armádami Polska, Maďarska a Bulharska okupovali. V Německu to tak jednoznačné není. 8. květen je pro Němce konec války, kterou prohráli. Rudá armáda na části území zůstala jakožto okupační vojsko a až do rozpadu východního bloku to území držela obsazené...

Do našeho veřejného prostoru prosakuje několik nařčení vůči vaší osobě či vůči AfD: že jste byl v Bělorusku a přiznal jste to teprve poté, až se na to přišlo. AfD jako celek prý „kooperovala“ s činiteli v Rusku za účelem šíření protiukrajinských nálad. A že mládežnická organizace AfD byla německou tajnou službou popsána jako „extremistická“. Co je na tom všem pravdy?

Wow! Celá snůška všech hejtů proti naší straně i mé osobě za poslední tři měsíce v jedné otázce. To je dobré. Tak kde začít?
Ano, je pravda, že naši mládežnickou organizaci tajná služba označila za pravicově extremistickou, spolu se dvěma dobročinnými organizacemi, Ein Prozen a Institut fuer Staatspolitik. Proč? Protože zastávají názor, že německá národnost není to samé jako německá státní příslušnost.
To druhé, že AfD kooperovala s nějakými ruskými stratégy, a dokonce se přitom spojila s komunistkou Wagenknechtovou, je výmysl novinářů z Washington Post. Je to takový zoufalý pokus zdiskreditovat to mohutné hnutí proti válce na Ukrajině, které ovládlo velkou část německé společnosti, a to napříč politickým spektrem. K jejich vlastnímu překvapení na těch demonstracích stojí stoupenci komunistů, Zelených i AfD vedle sebe. Ale ne proto, že by to tak zorganizoval nějaký superbrain v Kremlu, ale proto, že nechtějí válku.
No a Bělorusko? Jistěže jsem tam byl, stejně jako v Polsku, Estonsku, na Litvě či Ukrajině. Je to můj džob, jsem zahraničněpolitickým mluvčím naší strany. A jak ‚tajná‘ ta cesta byla, se může každý přesvědčit ze záznamu tiskové konference. Každému novináři, který se na to ptal, jsem poskytl odpověď. https://www.youtube.com/watch?v=XxLXpbceHwg
Celý ten pseudo skandál vyrobilo Sorosovo NGO Correctiv, den před zveřejněním naší mírové iniciativy v Bundestagu, aby tak něčím negativním překryli zpravodajství o té důležité iniciativě. To je jejich běžný postup.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

amici mají dodnes germánsko, jako , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečeněk , 10.05.2023 15:27:20
kolonii, snaží se ji , jako celou evropu zničit,nejprve ekonomicky- zelený šílenstvím, rušením atomových elektráren, zničením trubek v baltu, nyní zatažením do sebevražedné , atomové války, s čínou , ruskem,

|  23 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…