Co nevíte o Džamile Stehlíkové. Zemanův příznivec vyhledal, sepsal, doložil

08.11.2021 4:44 | Rozhovor

Džamila Stehlíková měla podle básníka a publicisty Marka Řezanky dva úkoly: Přispět k porážce Babiše a nechat sesadit prezidenta Zemana. To první plnila hlášením, že syn Andreje Babiše, který šel svému otci po krku, je zdravý jako rybička. Proti Zemanovi zase vyrukovala s diagnózami, které jí podle Řezanky zcela diskvalifikují. Kromě toho Řezanka objevil minulé výroky exministryně pro lidská práva, které považuje za značně problematické.

Co nevíte o Džamile Stehlíkové. Zemanův příznivec vyhledal, sepsal, doložil
Foto: Repro twitter
Popisek: Prezident Miloš Zeman volí

Prezident Zeman znovu „obživl“, tentokrát v rozhovoru pro Frekvenci 1. Jak se vám jeho vystoupení líbilo?

Především jsem velice rád, že je panu prezidentovi lépe – a jeho stav se nadále zlepšuje. Mám Miloše Zemana rád a vážím si ho. Na rozdíl od určitých politiků a novinářů jsem se skutečně modlil za jeho zotavení. Takže jeho slova pro mě byla svým způsobem pokropením „živou vodou“.  

Exministryni Džamilu Stehlíkovou Zeman nepřesvědčil. Prý bylo interview předtočené a sestříhané tak, aby vzbuzovalo dojem kompetence hlavy státu. Marně se moderátor Luboš Procházka bránil. Co to, taková nedůvěra?

Džamila Stehlíková měla podle všeho jasné zadání: svým dílem přispět k porážce A. Babiše ve volbách parlamentních – a hned poté podpořit odstavení M. Zemana z prezidentského úřadu.

Vezměme to popořadě. Tato žena zneužila profesi psychiatričky k dosažení politických cílů. To by mělo být naprosto nepřijatelné. 

„Z odborného psychiatrického hlediska nejsou v současné době žádné kontraindikace k aktivní účasti výše jmenovaného (míněn Babiš junior, pozn. red.) v trestním řízení a není pochyb o jeho faktické schopnosti účinně se účastnit řízení,“ konstatovala před parlamentními volbami psychiatrička Džamila Stehlíková.

 Není to zase tak dávno, co ale veřejně burcovala, že by se nemocnému člověku měla věnovat patřičná pozornost:

 „Nechci se k tomuto případu vyjadřovat z odborného hlediska, ale pouze z lidského. Jako maminka stejně starých dětí mohu říct, že Andrej Babiš mladší je člověk bezradný, který má obavu, aby nezpůsobil problémy svým chováním, a zároveň volá o pomoc, jinak by s novináři nemluvil, jinak by neposílal e-maily, jinak by neposílal SMS, neoslovil by policii,“ uvedla Stehlíková a upozornila, že nelze brát jeho prosby na lehkou váhu jen proto, že je nemocný. 

„Naopak – o to větší pozornost tomu musíme věnovat,“ dodala Stehlíková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…