Farage měl pravdu a nedemokratická EU se sama usvědčila, ukazuje Markéta Šichtařová. Pak nachytala Maláčovou u nesmyslného protimluvu

02.02.2020 15:44 | Zprávy

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ V Bruselu, v Evropském parlamentu a v Evropské komisi vášně z odchodu Británie neopadnou. Úspěch se neodpouští a pravda taky ne. Vypnutí mikrofonu je nejlepším důkazem, že Nigel Farage měl pravdu, když řekl, že EU je – v jistých ohledech – nedemokratická. Markéta Šichtařová tvrdí, že brexit Spojené království nikterak ekonomicky nepoloží, takže ani jeho hospodářský úspěch nebude na starém kontinentu odpuštěn. Je přesvědčena o tom, že čím dál víc zemí si stav bude uvědomovat a že Británií drolení Evropské unie nekončí.

Farage měl pravdu a nedemokratická EU se sama usvědčila, ukazuje Markéta Šichtařová. Pak nachytala Maláčovou u nesmyslného protimluvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

V pátek o půlnoci opustilo Spojené království Velké Británie a Severního Irska po 47 letech Evropskou unii. Jaké nejdůležitější dopady, podle vás, brexit po přechodném období přinese?

Odpovím vám konkrétním příkladem. Dokud se o brexitu mluvilo jen teoreticky, spousta firem šířila paniku, jak je brexit zničí a jak kvůli němu musí Británii opustit. A teď, když je brexit tady, když už nejde jen o lobbing a píárko, když jde o skutečné peníze, tak otáčejí. Například evropský výrobce letadel Airbus brexit vyhlíží celkem nadšeně. Jeho šéf nedávno prohlásil, že po brexitu plánuje rozšířit firemní operace v Británii. A firma nejspíš začne blíže spolupracovat s tamní vládou. Byl to přitom právě Airbus, který v minulosti do médií tvrdil, že by z Británie mohl kvůli brexitu odejít.

Vždy jsem tvrdila, že strašení brexitem je jenom nafouknutá bublina, která má hlavní cíl odradit další země. Že je to tak trochu citové vydírání. A ejhle, když jde ne jen o povídání, ale o skutečné peníze, začíná se nám to vybarvovat. Takže odpověď zní, že žádné drama se konat nebude.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jiří Hroník

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…