Gayové, lesby, manželství. Data, statistiky, výzkum. Doktor Síla předkládá další argumenty

03.03.2024 0:01 | Rozhovor

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Když se ve středu ve sněmovně projednávala novela občanského zákoníku, byl MUDr. Jan Síla ze strany koalice nejkritizovanějším poslancem. Jeho argumenty proti „manželství pro všechny“ vycházely z pečlivého studia vědeckých pramenů. Rozhodli jsme se dát poslanci Sílovi prostor, aby své poznatky mohl prezentovat komplexně. Tomu odpovídá i rozsah a jazyk rozhovoru.

Gayové, lesby, manželství. Data, statistiky, výzkum. Doktor Síla předkládá další argumenty
Foto: Screen přenosu jednání Poslanecké sněmovny
Popisek: Poslanec SPD a lékař Jan Síla

V týdnu bylo v Poslanecké sněmovně nejživěji při projednávání tzv. manželství pro všechny a vaše vystoupení opět vyvolalo rozruch. Přitom bylo velmi fundované a troufám si říci vypracované. Na základě jakých odborných expertiz jste k němu tedy dospěl?

Svůj názor i následné konsekvence související s touto problematikou jsem zevrubně vysvětlil už v loňském roce v druhém čtení novely občanského zákoníku, řešící tzv. „manželství pro všechny“.

Motivem bylo zdůvodnění mého pozměňovacího návrhu, který by se dal shrnout do dvou vět: Všestranné zrovnoprávnění soužití muže a ženy v manželství se soužitím dvou homosexuálů, ale nazvané místo manželství „partnerstvím“ a s výjimkou osvojení a výchovy dětí v tomto homosexuálním soužití.

Můj projev ze sněmovny byl komentován článkem v PL dne 29.06.2023 se zavádějícím názvem Tak tohle byla opravdu Síla... Lékař z SPD spustil o přidělování dětí pedofilům, Sněmovna ve varu.

Ve svém projevu jsem se zmínil, že je nemožné ze 100 % vyloučit osvojení dítěte do homosexuálního partnerství dvou gayů, ve kterém by mohl být jeden nebo i oba pedofilové. Vzhledem k šetření partnerů úřady před event. osvojením dítěte je tato možnost minimální, nicméně toto moje upozornění se stalo účelovou záminkou k mojí dehonestaci v masmédiích nazýváním homofobem (mimochodem, jde o člověka bojícího se lidí!?), atd. 

Můj postoj vyprovokoval bouřlivou reakci také od různých duhových aktivistů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vidím jako velký problém to,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenepřítel blbů , 03.03.2024 12:46:38
že mlčící většina nemá svou lobby, takže pokud promluví, LBGT+ jí uřvou. Nikde jsem nečetla rozhovor s lidmi, kteří si prošli dětstvím s vousatou maminkou nebo prsatým tatínkem, jejich pocity ve škole, mezi kamarády apod.. Je to jako se změnami pohlaví, kniha o tom, jak nevratné změny zničí dítěti život, byla v USA, pokud vím, zakázaná, a jinde jí pomatení aktivisté dehonestují. Ale ještě nikdo přírodu nepřelstil, ač se o to pokoušely všechny totalitní režimy: komunisté poroučeli větru dešti, Hitler množil nadlidi - a vždycky to dopadlo stejně.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…