Globální vláda teď může přijít velice rychle. Český badatel a ,,pokrok”

27.02.2024 6:50 | Rozhovor

„V roce 2014 byl ve Spojených státech publikován dlouholetý výzkum profesora Martina Gilense z univerzity v Princetonu, který odhalil, že americkou politiku řídí elity a úzké zájmy. Většinová společnost má prý bezvýznamný vliv na vytváření zákonů americké vlády,“ sdělil ParlamentnímListům.cz nezávislý badatel Radovan Dluhý, který byl konzultantem Organizace spojených národů a dnes přednáší na katedře rozvojových a enviromentálních studií Univerzity Palackého v Olomouci.

Globální vláda teď může přijít velice rychle. Český badatel a ,,pokrok”
Foto: Archiv RD
Popisek: Nezávislý badatel Radovan Dluhý

Proč je hon na dezinformátory a konspirátory nesmyslný?

Pokud korporátní média a vládní instituce tvrdí, že jim jde o prosazování pravdy a faktických informací, pak je nesmyslný. Stojíte-li na straně pravdy, tak ta přece vyjde automaticky na povrch. Není nutné ji obhajovat či nějak posilovat cenzurou. Nebo takzvané dezinformátory zesměšňovat či různými způsoby trestat.

Navíc máme v demokratické společnosti vzdělanou veřejnost, která přece může informace porovnat. A rozlišit fakta od lží. Myslet kriticky. Vidět věci v souvislostech. Nebo si naši lídři myslí o široké veřejnosti něco jiného?

A samozřejmě není jen nesmyslný, ale především protiústavní. Svoboda slova a projevu je garantována ústavou. Je základem demokracie.

Jaká je postcovidová velká lež dnešního světa?

Jedna z velkých lží je přesvědčení, že vlády zastupují své voliče a občany. Nezastupují. Jsou v područí peněz, korporátu a elitářů. Mnozí si myslí, že tak to funguje jen v oligarchistickém Rusku či totalitní Číně. Nicméně jakási forma korporativismu či totalitarismu ovlivňuje i naši republiku a západní společnosti.

V roce 2014 byl ve Spojených státech publikován dlouholetý výzkum profesora Martina Gilense z univerzity v Princetonu, který odhalil, že americkou politiku řídí elity a úzké zájmy. Většinová společnost má prý bezvýznamný vliv na vytváření zákonů americké vlády. Tento výzkum dokonce zveřejnila i britská stanice BBC a napsala o tom článek s názvem USA je oligarchie, ne demokracie. Pokud vnímáme Spojené státy jako vzor demokracie, pak tedy podobná situace bude i v jiných zemích Západu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Globální digitalizovaný koncentrák je před dokončením, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 27.02.2024 10:19:48
Ale počítá se s v něm ne více než s miliardou "vyvolených "otroků. Na NWOO. org kdysi uváděli, že Rothschildům a Rockefellerům by už stačilo 500 miliónů "štastnýchů otroků, jimž by navždy šéfovali. Těch 7, resp. 7,5 miliardy "zbytečných jedlíků" musí rychle zmizet z povrchu zemského. Proto mají poskoci těchto neuvěřitelně mocných a především bohatých světovládců ve svém repertoáru depopulačních prostředků takové fajnovosti jako další pandemie laboratorně modifikovaných sajrajtů, války, krize, hladomory, uměle vytvořený nedostatek vody, energií, stěhování nekompatibilních národů a etnik do Evropy, Green Deal atd. Z počátku mi to připadalo jako mnohým z vás, tedy jako hodně "přepálená" konspirace ze závisti, dnes už ji, až na pár drobností, věřím. Ona se totiž časová prodleva reality za některými "konspiracemi" stále více zkracuje. Máme se tedy nač těšit. My, staří "dezoláti" to už máme za pár, ale je mi docela líto našich dětí a vnuků, kteří nás mají za blázny či ruské šváby a před blížící se realitou raději zavírají oči a vypínají mozky. A to vše se děje jen proto, že pár stovkám rodinných klanů se intrikami, lhaním, podvody, násilím, úroky a bezskrupulózním ždímáním naivních a docela slušných lidí podařilo ve svých rukách nahromadit většinu bohatství planety a nyní chtějí všechno. Svět ovládají i v 21. století neuvěřitelně bohaté, šílené, chamtivé a naprosto bezohledné hyeny. Jejich největší slabinou je, že jsou taky smrtelní (D. Rockefeller ml., nyní J. Rothschild ad.).

|  9 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…