Globální vláda teď může přijít velice rychle. Český badatel a ,,pokrok”

27.02.2024 6:50 | Rozhovor

„V roce 2014 byl ve Spojených státech publikován dlouholetý výzkum profesora Martina Gilense z univerzity v Princetonu, který odhalil, že americkou politiku řídí elity a úzké zájmy. Většinová společnost má prý bezvýznamný vliv na vytváření zákonů americké vlády,“ sdělil ParlamentnímListům.cz nezávislý badatel Radovan Dluhý, který byl konzultantem Organizace spojených národů a dnes přednáší na katedře rozvojových a enviromentálních studií Univerzity Palackého v Olomouci.

Globální vláda teď může přijít velice rychle. Český badatel a ,,pokrok”
Foto: Archiv RD
Popisek: Nezávislý badatel Radovan Dluhý

Proč je hon na dezinformátory a konspirátory nesmyslný?

Pokud korporátní média a vládní instituce tvrdí, že jim jde o prosazování pravdy a faktických informací, pak je nesmyslný. Stojíte-li na straně pravdy, tak ta přece vyjde automaticky na povrch. Není nutné ji obhajovat či nějak posilovat cenzurou. Nebo takzvané dezinformátory zesměšňovat či různými způsoby trestat.

Navíc máme v demokratické společnosti vzdělanou veřejnost, která přece může informace porovnat. A rozlišit fakta od lží. Myslet kriticky. Vidět věci v souvislostech. Nebo si naši lídři myslí o široké veřejnosti něco jiného?

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49993 lidí

A samozřejmě není jen nesmyslný, ale především protiústavní. Svoboda slova a projevu je garantována ústavou. Je základem demokracie.

Jaká je postcovidová velká lež dnešního světa?

Jedna z velkých lží je přesvědčení, že vlády zastupují své voliče a občany. Nezastupují. Jsou v područí peněz, korporátu a elitářů. Mnozí si myslí, že tak to funguje jen v oligarchistickém Rusku či totalitní Číně. Nicméně jakási forma korporativismu či totalitarismu ovlivňuje i naši republiku a západní společnosti.

V roce 2014 byl ve Spojených státech publikován dlouholetý výzkum profesora Martina Gilense z univerzity v Princetonu, který odhalil, že americkou politiku řídí elity a úzké zájmy. Většinová společnost má prý bezvýznamný vliv na vytváření zákonů americké vlády. Tento výzkum dokonce zveřejnila i britská stanice BBC a napsala o tom článek s názvem USA je oligarchie, ne demokracie. Pokud vnímáme Spojené státy jako vzor demokracie, pak tedy podobná situace bude i v jiných zemích Západu.

Jakousi symbiózu mezi vládou a korporátem a její negativní dopady na společnost popsali také britští profesoři Tombs a Whyte v knize Korporátní zločinec nebo americký politolog Sheldon Wolin v Demokracii INC.

Jeden váš článek vyznívá ve smyslu, co kdysi zavánělo konspirací stává se realitou. Jde o ovlivňování počasí. Můžete ale uvést více příkladů takové proměny?

Ano, asi máte na mysli ty nové návrhy zákonů v amerických státech Jižní Dakota, Rhode Island a New Hampshire. Místní zákonodárci se tam snaží zakázat znečištění ovzduší zapříčiněné chemickými či elektromagnetickými metodami pro ovlivňování počasí.

Nicméně pokud se problematikou ovlivňování počasí zabýváte, zjistíte, že nazývat tento fenomén dezinformací či konspirací je přinejmenším výraz nízké informovanosti. Například americký profesor James Fleming napsal o ovlivňování počasí knihu s názvem Hazard s nebesy. Zde se dozvíte, že se počasí ovlivňuje od 40. let minulého století. A koncem ledna proběhla v americkém Baltimoru 24. konference o plánovaném a náhodném ovlivňování počasí. Prostě ovlivňování počasí je ve světě celkem běžnou záležitostí. A používají ho i armády.

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46420 lidí

Připomenu operaci Popeye ze sedmdesátých let, kdy americká armáda osévala mraky nad Vietnamem. Sovětská armáda zase nechala vypršet mraky po Černobylském výbuchu. Čína tvrdí, že ovlivňuje počasí na území větším než Indie. A na Arabském poloostrově se pomocí ovlivňování počasí staví na poušti takzvané chytré město s názvem Neom. A tak dál. Těch mainstreamových příkladů je opravdu spoustu.

Vlády krizi životního prostředí nevyřeší, zní jeden váš mezititulek. Kdo by ji mohl vyřešit?

Nevyřeší, protože nezastupují zájmy občanů, jak jsem již vysvětlil v jedné z předchozích odpovědí. Tlaky musí přijít odspodu, od samotných občanů. Například pokud se obáváme glyfosátu v půdě nebo těžkých kovů v ovzduší či vodě, je na nás, abychom se spojili a koordinovali rozbory půdy, vody. Tady bych chtěl upozornit, že co se týče nanočástic těžkých kovů, jsou opravdu velmi škodlivé pro náš organizmus. Pro identifikaci nanočástic je potřeba použít metodu hmotnostní spektrometrie ICP-MS. No a pokud by analýzy potvrdily překročení bezpečných limitů, občané by měli stát zažalovat, že nechrání jejich zdraví.

Například v USA probíhají v současnosti tisíce soudních řízení proti firmě Monsanto/Bayer kvůli používání Roundupu. No a letos soud ve Philadelphii znova rozhodl ve prospěch žaloby. Potvrdil, že glyfosát způsobil rakovinu a žalobce obdržel za újmu na zdraví kolem dvou miliard dolarů. Samozřejmě podobné soudní spory mohou vést ke změně zákonů a mít i širší implikace.

Stále častěji se hovoří o jednotné globální vládě. Naposled třeba Vladimir Putin. Jak moc jsou tyto úvahy nebezpečné?

Ano, myšlenka jakéhosi globální řádu je už nějakou dobu na stole. A je pozoruhodné, že snahy o jeho vytvoření nejsou záležitostí jen levice či jen pravice. Můžete si najít, že o novém světovém řádu mluvili třeba Barack Obama, Bill Clinton, ale také Henry Kissinger či George H. W. Bush.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45988 lidí

A všimněte si, jak podobné vládní politiky Východu a Západu často jsou! Například vlády Ruska, EU, USA nebo Číny prosazují zavedení digitální identity nebo centrální bankovní digitální měny. Nemohla by právě tato celosvětová transformace vést k jednotné globální vládě? A není zvláštní, že se americký novinář Carlson při nedávném rozhovoru Putina na tyto zásadní věci vůbec nezeptal?

Připomeňme si také, jak se Západní vlády chovaly při implementaci pandemických opatření. Ačkoliv odborníci tvrdili, že nejsou účinné a často dokonce pro obyvatelstvo velmi škodlivé. Například lockdowny v Kanadě a dalších západní zemích byly srovnatelné s těmi v Rusku či Číně. Cenzura byla během covidu alarmující a nadále se prohloubila.

A konečně moderní technologie nemají ideologické hranice. Například geo-inženýrství, internet věcí a těl či umělá inteligence mohou k vytvoření globální vlády velmi rychle vést.

„USA chce zatáhnout hloupou Evropu do války," tvrdí uznávaný profesor Jeffrey Sachs. To jste si vyvěsil na svůj Facebook s tím, že Sachsovy geo-politické myšlenky jsou svěží vítr amerického establishmentu. Mohlo by se to povést?

Americký profesor a diplomat Jeffrey Sachs je velmi složitou osobností. Byl například jedním ze strůjců takzvaných šokových doktrín, které prohloubily ekonomické a politické problémy. Třeba v Bolívii nebo právě v Rusku začátkem devadesátých let. Je velmi aktivní v OSN. S některými jeho aktivitami a postoji souzním, s některými vůbec ne.

Anketa

Má zákon omezit držení střelných zbraní?

20%
77%
hlasovalo: 17714 lidí

Mimo jiné je velmi kritický k expanzivní politice Spojených států. Byl proti válce v Sýrii či Iráku. Přišel s mnoha velmi kontroverzními obviněními. Nedávno také odsoudil pomoc americké vlády Izraeli v Gaze. A často hovoří i o tom, že americká vláda nemá zájem na ukončení konfliktu na Ukrajině. A že se USA snaží zatáhnout Evropu do války s Ruskem. No, já doufám, že se to nepovede. To by mohlo vést ke třetí světové válce.

Při debatách o budoucnosti světa se často objevují dvě antiutopie. Huxleyho Konec civilizace: aneb Překrásný nový svět a Orwellův 1984. Která možnost vývoje je podle vás realističtější?

Obávám se, že oba dva scénáře by mohly tak nějak probíhat paralelně. Například existence totalitní cenzury a zároveň konzumní společnosti, která nemá o faktické informace vlastně ani zájem. Protože žije ve virtuálním světě metaverse. S čipem třeba od Muska a s hlavou kdesi v „cloudu“ internetu věcí a těl.

Technologický „pokrok“ prostě může jít ruku v ruce s tyranií. Mohla by vzniknout jakási totalitní technokratická společnost. Věřím však, že k něčemu takovému nedojde. Vnímám, že se mnoho lidí probouzí.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Globální digitalizovaný koncentrák je před dokončením, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 27.02.2024 10:19:48
Ale počítá se s v něm ne více než s miliardou "vyvolených "otroků. Na NWOO. org kdysi uváděli, že Rothschildům a Rockefellerům by už stačilo 500 miliónů "štastnýchů otroků, jimž by navždy šéfovali. Těch 7, resp. 7,5 miliardy "zbytečných jedlíků" musí rychle zmizet z povrchu zemského. Proto mají poskoci těchto neuvěřitelně mocných a především bohatých světovládců ve svém repertoáru depopulačních prostředků takové fajnovosti jako další pandemie laboratorně modifikovaných sajrajtů, války, krize, hladomory, uměle vytvořený nedostatek vody, energií, stěhování nekompatibilních národů a etnik do Evropy, Green Deal atd. Z počátku mi to připadalo jako mnohým z vás, tedy jako hodně "přepálená" konspirace ze závisti, dnes už ji, až na pár drobností, věřím. Ona se totiž časová prodleva reality za některými "konspiracemi" stále více zkracuje. Máme se tedy nač těšit. My, staří "dezoláti" to už máme za pár, ale je mi docela líto našich dětí a vnuků, kteří nás mají za blázny či ruské šváby a před blížící se realitou raději zavírají oči a vypínají mozky. A to vše se děje jen proto, že pár stovkám rodinných klanů se intrikami, lhaním, podvody, násilím, úroky a bezskrupulózním ždímáním naivních a docela slušných lidí podařilo ve svých rukách nahromadit většinu bohatství planety a nyní chtějí všechno. Svět ovládají i v 21. století neuvěřitelně bohaté, šílené, chamtivé a naprosto bezohledné hyeny. Jejich největší slabinou je, že jsou taky smrtelní (D. Rockefeller ml., nyní J. Rothschild ad.).

|  9 |  0

Další články z rubriky

Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

18:59 Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

„Pokus o logickou argumentaci se stává pro příslušné orgány indicií, že možná pracujete pro cizí záj…