K volbám se přihlásilo 27 stran a hnutí

23.03.2010 21:03

Do letošních voleb do Poslanecké sněmovny se přihlásilo 27 stran a hnutí. Je to o jedno více než k volbám před 4 lety.

K volbám se přihlásilo 27 stran a hnutí

K volbám do Poslanecké sněmovny se přihlásilo celkem 27 strana  hnutí. Největší výběr budou mít voliči v Praze, kde kandiduje 22 stran, nejmenší výběr dostanou voliči v Karlovarském a Pardubickém kraji.

Naopak pouze v Praze kandidují Česká strana národně sociální (ČSNS), Humanistická strana (HS), Klíčové hnutí (KH) v čele s bývalou poslankyní Táňou Fischerovou. Podobně jen ve středních Čechách kandiduje strana Liberálové.CZ, pouze v Libereckém kraji pak Národní prosperita (NP).

Jen v Moravskoslezském kraji se do voleb přihlásila strana s obsáhlým názvem "Ježíš je Pán. Nechme se vést Duchem Svatým a ať Ježíš je naším Pánem, www.jezisjepan.cz". Jedná se o někdejší stranu 4 VIZE, která se nově přejmenovala teprve počátkem letošního března.

V následujících čtrnácti dnech budou kandidátky kontrolovat krajské úřady. Rozhodnou do 9. dubna. V polovině dubna se strany po losování dozví čísla, se kterými do voleb půjdou. Volby se budou konat 28. a 29. května.

Foto:mzv.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Víme prd, ale jsme si jistí.“ Vrbětice, Ukrajina, Rusko a válka. Zlá slova k vládě od veterána

4:44 „Víme prd, ale jsme si jistí.“ Vrbětice, Ukrajina, Rusko a válka. Zlá slova k vládě od veterána

Ukrajina vyjednávala, protože věděla, že sama Rusko neporazí. A vyjednávání ukončila, protože si mys…